Лікування ветеранів: у Запоріжжі відновлює роботу неврологічне відділення госпіталя

Переглядів: 568

24 липня 2023 17:25

Лікування ветеранів: у Запоріжжі відновлює роботу неврологічне відділення госпіталя фото

Запорізький госпіталь ветеранів війни відновлює свою роботу. 

Госпіталь ветеранів війни, розташований на Великому лузі, з 1 серпня після тривалої перерви відновлює свою роботу. Цю приємну новину повідомила директор КНП “Госпіталь ветеранів війни” Запорізької обласної ради Тетяна Ярмощук.

«Наразі це буде 30 ліжок неврологічного відділення. Для госпіталізації необхідно звернутися до свого сімейного лікаря за електронним направленням на стаціонарне лікування та узгодити точну дату госпіталізації з нашим медичним директором Картініною Валентиною Анатоліівною по телефону 095 9286088 або 0663307001», - написала на фейсбук-сторінці Тетяна Єгорівна.

За останні кілька років госпіталь для пацієнтів зачиняли кілька разів. Спочатку через судову тяганину з ПАТ «Приазовкурорт», результатом якої стало повернення будівель санаторію «Великий Луг», на території якого розташований госпіталь у державну власність. 

19 серпня 2020 року госпіталь у рамках  робочої поїздки відвідав Президент України Володимир Зеленський. Він наголосив на важливості збереження Запорізького госпіталю ветеранів війни й доручив Фонду держмайна спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання передачі корпусів, якими користується установа, у власність ОДА. 

Володимир Зеленський зателефонував голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку та доручив опрацювати це питання спільно з Кабінетом Міністрів у найкоротші терміни, щоб госпіталь міг повноцінно функціонувати та надавати послуги ветеранам.

Але повноцінне відновлення роботи госпіталя відбулося лише в січні 2022 року. Як повідомляли ЗМІ, за час карантину в медичному закладі зробили ремонт та створили умови для якісного лікування та реабілітації учасників бойових дій.

«Для них працюють консультативно-діагностичне, терапевтичне, неврологічне та кардіологічне відділення. Зі слів лікарів, пацієнти мають можливість отримати медикаментозну та фізіотерапевтичну терапію, консультації хірурга, офтальмолога, отоларинголога та психолога. Також до послуг захисників – сучасне діагностичне обладнання, рентгенкабінет, кабінет ультразвукової діагностики тощо», - повідомляли ЗМІ.

Для комфортного перебування та ефективного лікування хворих облаштовано двомісні палати з окремими санітарними зонами, маніпуляційний та фізіотерапевтичні кабінети, зони для лікувальної фізкультури та реабілітаційних заходів. 

Є палати для пацієнтів із обмеженими можливостями та інтенсивної терапії. Усі кімнати обладнані кнопкою виклику чергової медичної сестри. 

Повідомлялося також, що одночасно заклад міг прийняти на лікування 90 осіб. Курс лікування у госпіталі – 10-12 днів. Пройти оздоровлення безкоштовно можуть усі захисники України.

А 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну. Згодом Запоріжжя ворог став обстрілювати ракетами. Один з ракетних ударів був спрямований у район Великого Лугу, постраждали будинки і ресторан у житловому комплексі. 

Госпіталь з метою безпеки був зачинений для захисників. І ось перша ластівка відновлення його повноцінної роботи - відкриття неврологічного відділення на 30 місць.

Госпіталь ветеранів війни розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Ленська, 45 (Великий Луг).




Схожі новини: