Спортсмен з Мелітополя виборов бронзу на європейських змаганнях з богатирської тяги

Переглядів: 479

23 липня 2023 11:48

Спортсмен з Мелітополя виборов бронзу на європейських змаганнях з богатирської тяги фото
Валерій Газаєв в черговий раз достойно представив Мелітополь на міжнародній спортивній арені

Днями у Батумі (Грузія) пройшов Кубок Європи з богатирської тяги, призове місце на якому завоював мелітопольський спортсмен Валерій Газаєв. 

За перемогу в змаганнях боролися 9 спортсменів з 7 країн: Грузії, України, Іспанії, Вірменії, Латвії, Азербайджану та Туреччини. В результаті золото виборов Артем Хугоян (Арменія) - 350 кг, срібло у Зураба Дзамукашвілі (Грузія) - 340 кг, а бронза у українця Валерія Газаєва - 340 кг. 

"Напевно, вперше в житті було трохи страшно виступати на змаганнях. Бо за останні шість тижнів в мене було всього чотири тренування і дуже багато роботи, - поділився враженнями від змагань на сторінці у Facebook Валерій Газаєв. - Я знав, що можу потягнути багато, але переживав, щоб витримали м'язи та зв'язки і нічого не відірвалося. Окрім того, постійно турбувала травма тазостегнового суглобу, яку я отримав напередодні в Нідерландах. Але все пройшло добре. Я програв "срібло" лише за власною вагою, а від "золота" відстав на 10 кг. Завдання мінімум (потрапити на п'єдестал) виконано". 

Спортсмен також повідомив, що після повернення до Запоріжжя вже на початку нового робочого тижня розпочне підготовку до найважливішого старту року - командного чемпіонату світу "World’s Strongest Nation U105". Ці змагання проходитимуть 24 вересня в Німеччині.

 

Слава ЗСУ!




Схожі новини: