Американські касетні боєприпаси вже на полі бою в Україні та позапланове засідання Ради Безпеки ООН по "гуманітарним наслідкам" виходу Росії із зернової угоди  

Переглядів: 520

21 липня 2023 08:16

Американські касетні боєприпаси вже на полі бою в Україні та позапланове засідання Ради Безпеки ООН по гуманітарним наслідкам виходу Росії із зернової угоди   фото

Новини про події, що відбулися вечером 20 липня та вночі з 20 на 21 липня. Про війну, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ, про занепад рашки та про Мелітопольщину.

Головні новини

Американські касетні боєприпаси перебувають на полі бою в Україні, підтвердив інформацію ЗМІ координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Кірбі. На брифінгу він сказав, що українці використовують касетні боєприпаси належним чином, і ті впливають на російські оборонні угруповання та оборонне маневрування росіян.

А представництво Великої Британії при ООН заявило, що 21 липня скликає позапланове засідання Ради Безпеки, на якому обговорюватимуться "гуманітарні наслідки" виходу Росії із зернової угоди. Велика Британія зараз є країною-головою Ради Безпеки ООН і має повноваження скликати її позапланові засідання.

Війна ерефії проти України

У Миколаєві завершена рятувальна операція: Росія вбила двох містян, 18 постраждали.

На Керченському мосту, який після обвалення ділянки працює з обмеженою пропускною спроможністю, було оголошено "повітряну тривогу".

Російські окупанти досі не надали інспекторам МАГАТЕ доступу на дахи енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

З'явилося відео з ліквідацією російського пропагандиста Михайла Лучина, ймовірно, з використанням касетних боєприпасів. Лучин вів у Telegram пропагандистський канал "Миша на Донбассе", де було близько 23 000 підписників і де він поширював дезінформацію про ЗСУ.

Міжнародні відносини

В Україні розпочинає роботу новий посол Німеччини Єґер. Каже, Берлін готовий посилювати допомогу ЗСУ.

В Естонії пройшли навчання стратегічних бомбардувальників та винищувачів НАТО. 

"Загальна жорсткість": прем'єри Чехії та Польщі обговорили загрозу вагнерівців у Білорусі.

Україна

Президент Зеленський відреагував на резонансні витрати бюджетів на ремонти доріг і культуру під час війни. «Окремо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно».

Міністр культури та інформаційної політики Ткаченко подав заяву про відставку - про це він написав у Facebook. Передумова: у вечірньому відеозверненні 20 липня президент Зеленський запропонував прем'єру Шмигалю розглянути заміну Ткаченка.

Світ

Вагнерівці продовжують консолідуватись у Білорусі – Пентагон. Передислокація російського терористичного угруповання «Вагнер» до Білорусі "створює загрозу як для Польщі, так і для всього східного крила НАТО", заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький.

В Ізраїлі з новою силою спалахнули вуличні протести проти юридичної реформи. Однак, на відміну від попередніх акцій, цього разу тисячі демонстрантів приєдналися до спонтанних маніфестацій "ніч опору".

Занепад ерефії

Диктатор путлєр не візьме участь у наміченому на серпень саміті БРІКС у Південній Африці, замість нього делегацію країни-агресора очолить лавров, - повідомляє прес-служба президедента ПАР Рамафоси. Причина:17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путлєра та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової за звинуваченням у співучасті у викраденні українських дітей. Опозиція ПАР заявила, що має намір юридично зобов'язати владу заарештувати Путіна, якщо той прилетить.

Держобвинувачення запросило для Навального, який відбуває дев'ятирічний термін у справі про шахрайство, 20 років колонії у ще одній справі - «екстремістській». Сам він заявляв, що йому може загрожувати 30 років ув'язнення. Судовий процес відбувався у закритому режимі на території колонії.

Мелітопольщина

Рано вранці 19 липня на полігоні у Кіровському районі за 20 км від Феодосії в окупованному Криму почали детонувати боєприпаси. У російських Telegram-каналах писали, що перші вибухи чули близько 4:30. Наразі про припинення детонації боєприпасів ще не повідомлялося, водночас з’явилося багато фото та відео вибухів.

Аналітики ISW аналізують новий підрив Кримського мосту, який, ймовірно матиме подальші наслідки для російської логістики на півдні України. Вони нагадують, що російська окупаційна влада перенаправила інтенсивний трафік цивільного транспорту з окупованого Криму в Росію через окупований південь України, а російські джерела повідомили про значні затори в Джанкойському районі Криму та в окупованій частині Херсонської області в бік Мелітополя. Російські туристи, які тікають з окупованого Криму, ймовірно, вже ускладнили рух і російську логістику з Криму в тилові райони Запорізької та Херсонської областей, констатують аналітики ISW. Вони також нагадують, що Керченський міст і райони військових об'єктів в окупованому Криму є законними військовими цілями для ЗСУ під час захисту від повномасштабного російського вторгнення та окупації України.

 




Схожі новини: