На "націоналізованих" базах у Кирилівці розміщені російські військові

Переглядів: 620

20 липня 2023 11:01

На націоналізованих базах у Кирилівці розміщені російські військові фото
Другий курортний сезон в Кирилівці зірваний - отаке покращення від окупантів

В курортному селищі Кирилівка, що в 65 км від Мелітополя, вкрай мало відпочивальників. Замість цивільних туристів її заповнюють російські військові. А окупаційна влада намагається прибрати к рукам бази відпочинку та приватне житло. 

"Пляжі Кирилівки на сьогодні практично порожні. Є випадки поодинокі, де заїжджають на 2-3 дні – переважно це з Мелітополя чи Енергодару люди. Бізнес, який був до війни у Кирилівці, це процентів, мабуть, 80 – це весь бізнес заїжджий. Це громадяни України, які проживали за межами Кирилівки. Тому, звісно, багато людей не приїхало", – розповів "Новинам Приазовʼя" селищний голова Кирилівки Іван Малєєв.

Місцеві мешканці добре знають, що основний трафік туристів йшов до Кирилівки з Дніпра, Харкова, Полтави, Запоріжжя. Але зараз ці регіони відрізані війною. Тож користуватися принадами Азовського моря можуть або відважні мешканці окупованої частини області, або російські відпочивальники. Але мало і перших, а другі взагалі не розглядають цей курорт для проведення відпустки чи канікул. Крім того, окупанти постійно додають нервовості відпочинку, бо гелікоптери літають прямо над береговою лінією.

Іван Малєєв також зазначає, що окупаціна влада не витрачає часу і намагається "націоналізувати" власність кирилівців. При чому йдеться про звичну схему: визнати майно безхозним, а потім внести його в реєстр рф вже з новим власником. 

"Особливо це стосується баз відпочинку. В Кирилівці дуже багато приватного сектору, який займався цим бізнесом до війни, то скажу, що і ці обʼєкти також попадають в ці реєстри  і з'являються нові "господарі", – розповів він.

Селищний голова з сумом констатує, що "руський мир" майже вбив популярний курорт на Азовському узбережжі, бо два сезони були провальними. І якщо так буде тривати і надалі, то для відновлення знадобиться і час, і значні кошти. 

"Курорт Кирилівка – це понад 500 баз відпочинку, на сьогодні залишається порожньою, і, крім російських військових, там нікого немає", – наголосив Іван Малєєв.




Схожі новини: