Черговий «Рамштайн»: Для контрнаступу коаліція вже підготувала 63000 військових

Переглядів: 485

19 липня 2023 08:13

Черговий «Рамштайн»: Для контрнаступу коаліція вже підготувала 63000 військових фото

Новини, що відбулися вечером 18 липня та вночі з 18 на 19 липня. Про війну, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ, про занепад рашки та про Мелітопольщину.

Головна новина

На відкритті чергового «Рамштайну» голова Пентагону Остін перерахував здобутки коаліції між попереднім і теперішнім:

- від США - на $800 млн з ракетами для систем ППО, касетними боєприпасами, бронетехнікою Bradley, Stryker тощо;

- від Німеччини - на $770 млн. (дві пускові установки Patriot, 25 танків Leopard, 40 БМП Marder та 20 000 артилерійських снарядів та ін.;

- від Норвегії – дві пускові ЗРК NASAMS;

- від Франції – далекобійні ракети SCALP;

- від Австралії – 70 бронемашин.

За закритими дверима основні теми – потреби контрнаступу та посилення ППО, кажуть у Пентагоні. Ще до завершення засідання країни Бенілюксу оголосили, що поставлять партію відремонтованих БТР М113.

"Контрнаступ України знаменує собою ключовий момент у цій трагічній війні, – пояснив Остін. – ЗСУ перехопили ініціативу, щоб відновити контроль над своєю суверенною територією".

Для контрнаступу коаліція вже підготувала 17 бригад (63 000 військових), підкреслив голова комітету командувачів штабів Міллі. Наступ буде повільним і кривавим, але далекий від провалу – Україна ще не залучила значні резерви, поки частина її військ просувається крізь мінні поля.

Війна ерефії проти України

Зеленського запитали про "мораль" через касетні боєприпаси. Нагадав, що було дев'ять років тому - як Україна ще на початку збройної агресії РФ просила світ тиснути на окупантів і заборонити їм використання кластерних боєприпасів.

«Запікали». Глава волонтерського фонду Притула поділився відео з начальником ГУР МО Будановим. Було анонсовано збір, але на що саме – "запікали". Було накладено сторонній звук, коли Притула перераховував потреби відомства. У відповідь Буданов підтверджує, що саме це і потрібно ГУР, але сам перелік знову не чути через "писк".

О першій годині ночі 19 липня рашисти запустили по Одесі та області спочатку "Калібри" з боку Чорного моря, потім протикорабельні надзвукові Х-22 зі стратегічних ракетоносців Ту-22М3, і перемежували це нальотами дронів-камікадзе Shahed-136. Були збиті повітряні цілі та прильоти по інфраструктурі, є пожежа. Крім цього, зафіксовані прильоти "шахедів" у Херсоні. 

Міжнародні відносини

Євросоюз готується запропонувати створення спеціального фонду на 20 млрд євро для довгострокової підтримки української армії. Про це журналістів Politico проінформували п'ять неназваних дипломатів ЄС.

Куди зник глава МЗС Китаю? Цінь Ган не з'являвся на публіці більше трьох тижнів, китайці здивовані.

Україна

Зеленський підписав закон №8009 про звільнення з військової служби мобілізованих і контрактників, близькі родичі яких загинули та/або пропали безвісти. Про це повідомляється на сайті ВР.

У Чернігівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки нібито насильно утримували та вручили повістку адвокату, який прибув, щоб надати правову допомогу клієнту. Про це йдеться у повідомленні Національної асоціації адвокатів України.

Світ

США розглядають варіанти протидії небезпечним маневрам літаків РФ у Сирії – AP. 

Бундесвер замовив у Rheinmetall боєприпаси на 1,2 млрд євро.

На 14-му Рамштайні обговорювалось постачання зброї та обладнання, терміново необхідних для звільнення території України, - повідомив міністр оборони Рєзников.

18 липня відбувся черговий день протесту, організований противниками юридичної реформи в Ізраїлі. Протестувальники перекривали автомобільні траси та влаштовували демонстрації на залізничних станціях, перешкоджаючи руху поїздів. Протягом дня протестів було затримано 47 активістів протесту, підозрюваних у порушенні порядку, та зафіксовано кілька випадків насильства щодо демонстрантів.

Занепад ерефії

«Наземний маршрут» із рф до Криму за останній місяць 22 рази зазнавав обстрілів ЗСУ

Населені пункти, розташовані вздовж «наземного маршруту» з росії до Криму в окупованих частинах Донецької, Херсонської та Запорізької областей України, були обстріляні щонайменше 22 рази за останні 30 днів, з'ясувала «Верстка»

Віце-прем'єр рф Хуснуллін: одну частину прольоту у бік Керчі повністю зруйновано, її доведеться демонтувати. Для проведення відновлювальних робіт необхідно збудувати тимчасовий міст довжиною 250 метрів.

Після підриву Кримського мосту рашисти переорієнтовують свої транспортно-логістичні маршрути. Зокрема, вони прикриватимуться цивільним населенням для переміщення військових ресурсів тимчасово окупованими територіями півдня України. Про це повідомила речниця оперативного командування "Південь" Гуменюк.

Міністр оборони Великої Британії Воллес на конференції Інституту глобальних змін Блера в Лондоні заявив, що Росія "більш крихка", ніж визнають росіяни, а розкол у російській армії – цілком реальний. Його цитує британське видання iNews.

Мелітопольщина

Нардеп та член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю Radio NV нагадав, що попередній удар по Кримському мосту допомоміг українським військовим звільнити Херсон, та висловив думку, що зараз наслідки підриву мосту будуть схожими.

Удар по Кримському мосту завадить підтримці південного угрупування військ рф не лише в короткостроковій, але й в середньостроковій перспективі. А розпал туристичного сезону і цивільний трафік альтернативним маршрутом лише ускладнюватиме військову логістику рф. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

 

 

 




Схожі новини: