ISW: "Російські туристи в Криму негативно впливають на логістику окупантів"

Переглядів: 337

18 липня 2023 10:52

ISW: Російські туристи в Криму негативно впливають на логістику окупантів фото

Атака на Кримський міст 17 липня спричинить значний і тривалий вплив на російську військову логістику. Потік туристів, які тікають із окупованого півострова, заблокує для РФ перекидання підкріплення військам на південь України в розпал українського контрнаступу.

Свою оцінку наслідків пошкодження Кримського мосту надали аналітики Інституту вивчення війни. Про це пише Обозреватель.

"Туристи, які тікають із Криму, посилили проблему руху і, ймовірно, завадили російській логістиці з півострова в тилові райони Запорізької та Херсонської областей. Окупаційна "влада" попросила цивільних осіб розглянути альтернативні шляхи евакуації, щоб пом’якшити нагальні проблеми з дорожнім рухом", – йдеться у зведенні ISW.

Аналітики вважають, що нездатність російського уряду привести суспільство в стан воєнного часу вплине на логістику ЗС РФ. Адже міст через Керченську протоку проходить вздовж однієї з двох наземних комунікацій, які забезпечують південне угруповання військ РФ, а інший маршрут веде через окуповані Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

"Цей логістичний маршрут тепер є єдиною точкою відмови для постачання великої кількості механізованих російських сил на півдні України, необхідних для відбиття українських контрнаступів. Російські та окупаційні чиновники, втім, продовжували просувати окупований Крим як туристичний напрям, закликаючи росіян проїжджати через дону бойових дій, а не радячи їм уникати її, як вчинив би відповідальний уряд", – наголосили в ISW.

Там додали, що окупаційна "влада" останнім часом щосили намагалася пом’якшити проблеми з дорожнім рухом тільки через збільшення російського туризму через Кримський міст. Диктатор Володимир Путін навіть наказав використати військові засоби для переправи туристів через протоку.

На думку аналітиків, російська логістика на півдні України постраждає у короткостроковій та середньостроковій перспективі, що, ймовірно, посилить нещодавні серйозні скарги пропагандистів на неадекватність здійснення російських постачань.




Схожі новини: