ВВС Україна: «Кримський міст закрили через підрив: які руйнування і хто та чим атакував»

Переглядів: 447

17 липня 2023 21:20

ВВС Україна: «Кримський міст закрили через підрив: які руйнування і хто та чим атакував» фото

На Кримському мосту у ніч на понеділок зупинили рух.  Самопроголошений керівник "парламенту Криму" константинов заявив про атаку України на кримський міст.

У слідкомі рф заявили, що атаку здійснили українські спецслужби. Національний антитерористичний комітет Росії заявив, що міст атакували двома надводними безпілотниками.

Місцеві джерела писали про два потужні вибухи та серйозні пошкодження мосту. Інформація про вибухи з'явилась після 3 години ночі.

Що каже Україна

Джерело ВВС в СБУ вказало, що саме вони стоять за атакою. Проте офіційно українська сторона цю ситуацію не коментувала.

Співрозмовник в СБУ наполягає, що до нічного "підриву" Кримського мосту причетна СБУ та ВМС. Міст нібито атакували надводними дронами.

Водночас речник ВМС Плетенчук у коментарі Суспільному сказав, що не має такої інформації, та закликав дочекатись офіційних повідомлень.

Згодом речник СБУ Дехтяренко надав офіційну позицію служби. "Стосовно чергового інциденту на Кримському мосту повідомляємо, що всі деталі щодо організації "бавовни" Служба безпеки України обов'язково розкриє після нашої перемоги".

А радник голови ОП Михайло Подоляк написав, що "будь-які незаконні конструкції, що використовуються для доставки російських інструментів масових убивств, недовговічні. Незалежно від причин руйнування".

Кримський міст стратегічно важливий як для постачання анексованого Криму, так і для перекидання живої сили, техніки та озброєнь для бойових дій в Україні.

8 жовтня минулого року на мосту стався вибух. Київ неодноразово заявляв, що вважає цей об'єкт легітимною військовою ціллю.

До тієї атаки, як припускали джерела ВВС у силових структурах, була причетна СБУ. Раніше її голова Малюк заявляв, що міст є цілком законною ціллю для України і обіцяв розповісти деталі унікальних спецоперацій після перемоги.

Атакований міст

"На Кримському мосту зупинили рух: сталася надзвичайна подія у районі 145-ої опори з боку краснодарського краю", - написав у телеграмі призначений кремлем окупаційний керівник Криму  Аксьонов.

За його словами, нині "вживаються заходи для відновлення ситуації". "Враховуючи ситуацію, що склалася, прошу мешканців та гостей півострова утриматися від поїздок через Кримський міст і з метою безпеки вибирати альтернативний сухопутний маршрут через нові регіони".

Телеграм-канал Baza ще раніше слідчого комітету написав, що в результаті вибухів впав щонайменше один з прольотів мосту.

Зі скороченнями.

Далі буде.




Схожі новини: