Українці самі мають вирішувати, де та чим бити по агресору, - сказав Залужний

Переглядів: 394

15 липня 2023 18:39

Українці самі мають вирішувати, де та чим бити по агресору, - сказав Залужний фото

Про війну, про занепад рашки, про міжнародні відносини, про Україну, про світ та про Мелітопольщину. Головні новини чотирьох діб, 12-15 липня.

Війна ерефії проти України

США заздалегідь завезли касетні боєприпаси в Європу, тому вони вже у ЗСУ - CNN. Ще у  Пентагоні чекають, що танки Abrams змінять ситуацію на полі бою восени.

Вночі з 14 на 15 липня Росія атакувала Україну шістьма дронами Shahed-136/131, ППО збила чотири. В Запоріжжі було пошкоджено об'єкт інфраструктури, поранено людину. Вночі над Миколаївською областю збили три "шахеди".

Майже всі російські військові виведені з Білорусі, вагнерівців теж не видно - ДПСУ.

Буданов: У 2014-му ми повністю програли інформаційну війну, а тепер її програє Росія; у нас є люди у найближчих кабінетах до Путіна, знаємо, що відбувається; про Моссад: вже ліквідуємо ворогів, не треба його створювати.

Десятки льотчиків вже готові вирушити до Польщі, Румунії, Нідерландів, Данії, Великої Британії та інших країн на навчання по пілотуванню F-16, сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Міжнародні відносини

Головнокомандувач ЗСУ Залужний в інтерв'ю The Washington Post заявив, що поверне тимчасово окупований Крим, попри побоювання деяких західних союзників щодо ймовірної реакції Кремля. Українці самі мають вирішувати, де та чим бити по агресору, сказав він.

Путін заговорив про гарантії безпеки для раші. Подоляк: після програшу рф у війні.

У Вільнюсі була "велика драма" через твіт Зеленського, Науседа побоювався погіршення підсумкових рішень саміту.

Джонсон розкритикував НАТО за нерішучість на саміті: це й спонукало путіна напасти.

Єрмак стверджує, що одержані Україною гарантії безпеки не новий Будапештський меморандум.

Україна

На Чернігівщині в річці Десна виявили затонулий російський танк. Його дістали та передадуть Збройним Силам України.

У ДПСУ повідомили, що спроб незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку не поменшало. Від початку повномасштабної війни в пунктах пропуску з підробними документами було виявлено близько 6000 осіб, а на зеленій ділянці кордону затримали понад 13 000.

Світ

Глава Пентагону заявив, що не сумнівається, що Україна вступить до НАТО, як тільки її війна з Росією закінчиться.

Через виписаний МКС ордер на арешт путіна ПАР пропонувала Росії відправити на саміт БРІКС лаврова, якого вона не зобов'язана заарештовувати, але отримала відмову.

"Все обвішане радарами". Союзники б'ють на сполох: розвідка рф у Відні почувається вільно.

У парламенті Болгарії пропонують передати ЗСУ 100 БТР, які 40 років збирають пил на складах.

Занепад ерефії

Союзники: путін усунув 28 високих офіцерів після "бунту" пригожина, суровікін зник.

Військове керівництво країни-агресора намагається створити для Кремля "втішну" статистику темпів набору на контрактну військову службу, повідомила заступниця міністра оборони Маляр.

Мелітопольщина

Наступ на Мелітополь: сили оборони просунулися на 1,7 км, рф намагається контратакувати. Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, повідомив Генштаб ЗСУ.

У тимчасово окупованому Мелітополі рашисти посилили пропагандистську кампанію, до якої залучають і молодь, і літніх людей.

Американський OSINT-аналітик Ефрик показав, який вигляд мають наслідки удару в окупованому Бердянську, де влучили по готелю «Дюна», ліквідувавши російських військових.

 




Схожі новини: