Рецепт дня: фріттата з кабачками

Переглядів: 638

14 липня 2023 15:05

Рецепт дня: фріттата з кабачками фото
Смачна та корисна страва для літнього сезону

Якщо вам набрид традиційний омлет, приготуйте фриттату. Це той же самий омлет, тільки по-італійськи - з овочами. Один із простих та безпрограшних – рецепт фрітати з кабачками.

Страва чудово підходить для сніданку або як варіант для легкої вечері. Смак фрітати можна урізноманітнити, додавши в начинку болгарський перчик та спеції.

Інгредієнти:

Яйця - 5 шт.

Кабачок - 180 г (1 середній)

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Зелень – 20 г

Рослинна олія - 30 г

Сіль - за смаком

Приготування:

1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю обсмажити кілька хвилин на олії, додати моркву та 2-3 хвилини потушкувати.

2. Кабачок очистити, нарізати невеликими кубиками або соломкою, додати до цибулі з морквою і протушкувати разом 5 хвилин. Трохи присолити.

3. Яйця збити блендером, присолити та додати дрібно нарізану зелень.

4. У мисці добре змішати збиті яйця з овочевою сумішшю. Викласти у форму для запікання.

5. Запікати в завчасно розігрітій до 180 градусів духовці 10-40 хвилин поки суміш перестане бути рідкою. Час приготування залежить від товщини фріттати.

При подачі прикрасити фріттату з кабачків зеленню.

Смачного!




Схожі новини: