Нова заборона для водіїв: на яких авто не можна буде їздити

Переглядів: 441

14 липня 2023 16:27

Нова заборона для водіїв: на яких авто не можна буде їздити фото

Український уряд розглядає можливість заборонити автомобілі без глушників, щоб зменшити шумове забруднення.

Про це пише Автосота.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, підкреслив, що на сьогоднішній день поліція не має повноважень зупиняти водіїв надмірно гучних транспортних засобів, які можна порівняти зі звуком, що видають іранські безпілотники “Шахед”. Для вирішення цієї проблеми розробляється новий законопроект, який надасть необхідні повноваження для ефективного вирішення цього питання.

Подоляк підкреслив важливість демократичних принципів, заявивши, що у вільному суспільстві діяльність, яка прямо не заборонена, повинна вважатися дозволеною. Якщо транспортні засоби справді створюють надмірний шум, важливо, щоб народні депутати долучилися до дискусії та сформулювали відповідні нормативні акти для вирішення цієї проблеми.

Конкретні терміни розробки та імплементації запропонованого законодавства залишаються невизначеними, але уряд активно працює над його реалізацією. Крім того, у Верховній Раді України розглядається законопроект щодо визнання іноземних сертифікатів відповідності, за винятком російських та білоруських. Ця законодавча ініціатива має на меті спростити процес митного оформлення імпортних автомобілів на підставі їхніх реєстраційних документів та документів на право власності.

 




Схожі новини: