Чим видалити плями від шовковиці на одязі

Переглядів: 470

10 липня 2023 12:27

Чим видалити плями від шовковиці на одязі фото
У жодному разі не використовуйте господарське мило та порошок

У літній сезон плями від ягід, мабуть, найчастіші. А шовковиця особливо марка. Сліди від неї залишаються і на руках, і на зубах та губах, і на одязі. Як же врятувати забруднені речі?

Чим раніше ви приступите до порятунку одягу, тим більше у неї шансів на життя.

* Окріп – універсальний засіб для боротьби із соком літніх ягід на одязі.

Тільки перед тим як виводити пляму, слід перевірити реакцію тканини на киплячу воду, використовуючи малопомітну ділянку. Деякі синтетичні тканини можуть моментально втратити форму, згорнутися або змінити колір. Найлегше переносять окріп натуральні тканини (льон, бавовна). Для одягу з вовни або шовку не можна використовувати окріп.

Ділянку з плямою розміщуємо над мискою, щоб тканина висіла з невеликим прогином. Після цього тонким струмком поливаємо пляму окропом. Зовсім свіжі плями, залишені кілька годин тому, почнуть танути просто на очах. Якщо пляма повністю не зникла, повторіть процедуру.

* Якщо сліди все ж таки залишилися, змішайте 3 ст. л. оцету, склянку теплої води і 1 ст. л. лимонного соку. У цій суміші залиште одяг на півгодини. Після цього треба його випрати у машинці.

* Якщо ви не вдома і під рукою немає нічого, спробуйте вичавити на пляму зелену ягоду шовковиці. Нестигла ягода має кислоту, подібну до лимонної, що теж може вивести пляму.

* Також можна зроби кашку із солі та води. Нею потерти свіжу пляму і залишити на годину. Сіль – природний абсорбент, поглине сік шовковиці.

* Позбавитися плям допоможе і кефір. Він містить молочну кислоту, яка знебарвлює плями такого характеру. Замочіть одяг у кефірі на 2-3 години, а потім випрайте. Такий спосіб підходить також для білих речей.

Чим не можна відпрати шовковицю

У жодному разі не використовуйте господарське мило та порошок. Вони тільки допоможуть соку вбратися в тканину ще більше. Відмити плями від шовковиці з одягу після мила і порошку буде дуже складно.




Схожі новини: