З почином: у Києві запрацювала екстрена служба 112

Переглядів: 487

7 липня 2023 19:12

З почином: у Києві запрацювала екстрена служба 112 фото

Комунікаційний центр 112 - єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій - уже обробляє вхідну інформацію та покриває столицю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

До операторів надходять дзвінки від громадян. Далі запити  скеровують до необхідних підрозділів, які відповідно реагують.

Важливо, що працюють оператори, які володіють жестовою мовою і можуть спілкуватися із заявниками через відеодзвінок. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер 112 і очікувати посилання на з’єднання. 

Відтепер у столиці можна викликати пожежно-рятувальний загін, поліцію, «швидку» або аварійну газову службу, зателефонувавши на єдиний номер 112. При цьому, як пояснив під час онлайн-брифінгу заступник глави МВС Леонід Тимченко, продовжують працювати й «старі» номери екстрених служб 101, 102, 103, 104.

Але він зауважив, якщо треба тільки екстрена медична допомога, необхідно, як і раніше телефонувати за номером 103. Єдиний номер 112 розрахований на виклик комплексної допомоги.

«Ми обіцяли запустити службу на початку липня - і дотрималися слова. Наші наступні кроки - масштабувати 112 спершу в усіх містах-мільйонниках, а далі  - на всю територію держави», сказав Клименко.

Обіцяють, що до кінця 2024 року "служба 112" працюватиме по всій Україні.

 




Схожі новини: