Окупанти залишили без води одне з селищ під Мелітополем

Переглядів: 677

7 липня 2023 10:15

Окупанти залишили без води одне з селищ під Мелітополем фото

Підрив Каховської ГЕС, який здійснили росіяни, викликав проблеми з водопостачанням селища Приазовське. В розпал літа населений пункт лишився на сухому пайку. 

Ще восени минулого року російські обстріли привели до пошкодження головної насосної станції Каховського магістрального каналу. А вже цієї весни окупанти підірвали дамбу гідроелектростанції, що призвело до затоплення значної території, але мало й інші наслідки, а саме знищило систему водопостачання Запорізького регіону. Адже обміліло Каховське водосховище, звідки вода постачалась до Бердянська, частини Мелітопольського району (йдеться про Якимівку та села навколо, селище Приазовське) за допомогою Західного групового водоводу. 

Окупанти тривалий час не визнавали проблеми й тільки зараз таки зізнались: "ситуація, що склалась на Каховській ГЕС, і руйнування насосної станції" вплинула на водопостачання. А саме через це "гостро відчуває нестачу води частина селища Приазовське". Про це повідомило у Тг-каналі фейкове міністерство будівництва, архітектури та ЖКГ Запорізької області. Звісно, що загарбники спробували "героїчно" розв'язати проблему і придбали автоцистерну, що має підвозити до населеного пункту питну воду. Але як бути мешканцям з задоволенням інших потреб, зокрема, з поливом власних городів? 

 




Схожі новини: