Терпець урвався. Частина четверта

Переглядів: 555

5 липня 2023 18:07

Терпець урвався. Частина четверта фото

Чому посол України в Ізраїлі намагається посварити наші держави.

Початок - тут. Продовження - тут і тут.

Короткий виклад перших трьох частин

27 червня на українській версії (далеко не найкращій) поважного ресурсу ВВС був опублікований текст під громкою назвою «Терпець урвався. Чому Україна посварилася з Ізраїлем». Автор - Георгій Ерман.

Я вважаю ВВС за взірець якісної журналістики, але це «творіння» - взірець того, як НЕ ТРЕБА висвітлювати складні та делікатні проблеми.

На цей матеріал мене наштовхнув мій друг і один з найкращих в Україні медіа-експертів Олег Хоменок. Він часто каже: «Не треба приписувати злому наміру те, що робиться по дурості». Ось я і пробую розібратися, де тут дурість, а де - злий намір.

Для початку – про Ермана. Я стукався до нього в фб без жодного відгуку, але після оприлюднення першої частини розслідування він мене знайшов сам))).  Ми пофрендилися, побалакали, але помилок  він так і не визнав – на жаль, вони очевидні. Але це справа його та його керівництва.

Далі – про Євгена Миколайовича Корнійчука, посла України в Ізраїлі. А точніше - про трьох осіб, які відсутні в його офіційній (авто) біогрфії: Микола Корнійчук - генерал міліції, пізніше поліції - ДБАЙЛИВИЙ БАТЬКО, Василь Онопенко -  ЛЮБЛЯЧИЙ ТЕСТЬ, Микола Онищук - БАГАТОРІЧНИЙ КЕРІВНИК.

 

Микола Корнійчук - батько                                                          Василь Онопенко - тесть

                                                 Микола Онищук - керівник

В 1983-му або 1984-му поступив до Мінського військово-політичного учбового закладу.

Невдовзі став віце-консулом України в Нью-Йорку, і майже відразу - секретарем судді Верховного суду Джеррі Бушмеєра? (Північний округ Техасу, США). Як він працював одночасно і на Украіну, і на США?

Після повернення став старшим викладачем Дипломатичної академії при МЗС України і при цьому - старшим партнером юридичної фірми «Магістр & Партнери». Як йому вдавалося працювати одночасно на держслужбі і в комерції? Він працював  більше на державу або на юрфірму?

Двічі обирався нардепом 5-го та 6-го скликання від БЮТ, ідейно був ближче до СДПУ(о) та її керівника Мєдвєдчука. «Прийняв»  УСДП від тестя Онопенка, а передав Наталії

Королевській (яка очолювала партію «Украіна Вперед!» і брат якої працював в уряді Москви). Це нормально?

З грудня 2007-го до березня 2010 р. Корнійчук був першим заступником міністра юстиції України Миколи Оніщука. Відповідно до наказу міністра, відповідав за взаємодію міністерства з Верховною Радою, Кабінетом Міністрів та Секретаріатом президента, був куратором Держдепартамента з питань виконання покарань, забезпечував подання інтересів держави в судах України та за кордоном, контролював діяльність низки структурних підрозділів Мін'юсту.

У грудні 2010 року затриманий за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями під час проведення держзакупівель. Він був взятий під варту і вийшов із Лук'янівського СІЗО 15 лютого 2011-го, коли ознайомився із матеріалами справи. 

За сукупністю звинувачень за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 3 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) йому загрожував до десяти років позбавлення волі.

В Ізраїлі

10 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом № 385/2020 призначив Корнійчука надзвичайним і повноважним послом в Державі Ізраїль. 16 листопада  він приступив до виконання обов'язків посла. Як це сталося? Хто його  рекомендував? З ким іни спілкувався перед призначенням?

Невздовзі дав інтерв’ю маловідомому американському сайту thehill.com, який видається англійською та … російською! И ТАСС радісно повідомив, посилаючись на це: «Украина хочет, чтобы администрация президента США Джо Байдена оказала влияние на Израиль и убедила его начать предоставление военной помощи Киеву. Об этом пишет в воскресенье газета The Hill со ссылкой на украинского посла в Израиле Евгения Корнейчука». Де він знайшов цей сайт або це вони його знайшли?

На мою думку, під час візіту Пані Президентки Олени Зеленської до Ізраїля він зробив багато чого для мінімізації позитиву. Конкретно: викреслив з гостей Українського дому декількох справжніх патріотів та друзів України (наприклад, воїн Андрій Хом’як, віце-мер Холону Міхаель Сутовський, підприємець Євген Бєлов). Далі - зірвав її виступ у Кнесеті. І у мене виникли питання: Чому він це зробив? Хто і скільки йому за це заплатив?

Після останнього за часом його демаршу проти влади Ізраіля на тлі підготовки візіту Нетаньяху в Київ рашистське медіа lenta.ru радісно інформує: «МИД Израиля вызовет посла Украины после его обвинений в адрес Тель-Авива в «пророссийской» позиции. Об этом сообщает РИА Новости со ссылкой на представителя МИД Израиля. Источник во внешнеполитическом ведомстве добавил, что Киев также упрекнул Израиль в «практически отсутствующей» помощи Украине. В посольстве Украины сочли, что «текущее правительство Израиля предпочло путь тесных отношений с Российской Федерацией». І знову в мене виникають питання: Навіщо це? Він і зараз не провокатор? Йому платять чи загрожують викриттям?

Розслідування продовжується. Далі буде…




Схожі новини: