Хроніки безладу

Переглядів: 440

25 червня 2023 15:51

Хроніки безладу фото

Хроніки безладу

За данними WP, у Білому домі дізналися про підготовку заколоту два тижні тому.

Сили ПВК "Вагнер" захопили штаб південного військового округу в Ростові-на-Дону на тлі заяв пригожина про нібито завдані збройними силами ракетно-бомбові удари по таборах ПВК. У відповідь путлєр назвав дії вагнерівців злочинною авантюрою, проти пригожина порушили кримінальну справу щодо організації збройного заколоту.

Пізніше прес-служба лукашенка повідомила, що він провів переговори з пригожиним і той прийняв його пропозицію про зупинення руху "Вагнера" ​​на території Росії та про подальші кроки щодо деескалації. Увечері пєсков повідомив, що голова ПВК "піде до Білорусії", а кримінальну справу припинять.

Розвідка США дізналася про підготовку заколоту два тижні тому, але приховала дані. Розвідувальні агентства США ще в середині червня попередили Білий дім, що пригожин готує заколот, пише газета Washington Post з посиланням на чиновників.

За словами джерел видання, розвідка отримала "досить сигналів", що свідчать про підготовку заколоту. Але точні плани пригожина та конкретні терміни не були відомі. Протягом останніх двох тижнів агентства інформували про розвиток подій Білий дім, Держдепартамент, Пентагон та Конгрес.

Газета New York Times зі свого боку додає, що американські чиновники вирішили не публікувати ці дані, оскільки побоювалися, що москва звинуватить їх в організації держперевороту. Крім цього, зазначає видання, вони не хотіли допомагати російській владі.

«Мятеж не может кончиться удачей, в противном случае его зовут иначе» - саме так Маршак переклав англійського поета Харінгтона, який взагалі писав про державну зраду…

 

 

 

 




Схожі новини: