На волонтера з Запоріжжя "повісили" теракти в окупованому Мелітополі

Переглядів: 596

23 червня 2023 17:01

На волонтера з Запоріжжя повісили теракти в окупованому Мелітополі фото
Дмитра Голубева судова система рф намагається зробити серійним терористом

У Ростові-на-Дону триває розгляд справи, сфабрикованої проти Дмитра Голубева. Чоловік займався волонтерством, а опинився на лаві підсудних як терорист. 

Днями у російських ЗМІ з'явилось повідомлення про те, що Дмитро Голубев нібито частково зізнався у злочинах, які скоїв. За версією слідства чоловік був завербований української розвідкою, пройшов навчання, а згодом перевіз з Запоріжжя до Мелітополя складові для вибухових пристроїв, зібрав їх і планував підірвати. Як об'єкт нападу були визначені: будівля МРЕО ГІБДД (і тут вибух пролунав), а також військово-цивільна адміністрація та одна з доріг. Всі ці дії були кваліфіковані як "акт міжнародного тероризму" та підготовка до ще двох, а також "проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності". 

Що відомо про Дмитра Голубева? Центру журналістських розслідувань вдалось поспілкуватись з дружиною бранця. За її словами, чоловік працював таксистом. А від початку повномасштабного вторгення займався волонтерством. Зокрема, доставляв до Мелітополя ліки та корм для тварин. Саме у такій поїздці на початку серпня минулого року і зник. Лише за півроку рідним стало відомо, що Дмитро у тюрмі і на нього чекає суд. Звісно, висунуті звинувачення родина вважає абсурдними. 

Як і інші підсудні, Дмитро не погоджується з кваліфікацією справи, але визнає фактичні обставини. Принаймні так пишуть знов ворожі медіа. Чоловік наполягає, що "захищав свою країну". 

В тому ж самому суді, як повідомляли "МВ", розглядають справу "мелітопольських диверсантів"  Андрія Голубєва, Ігоря Горлова, Олександра Жукова, Володимира Зуєва, Юрія Петрова.




Схожі новини: