В Росії судять мелітопольців. Подробиці справи

Переглядів: 603

14 червня 2023 17:06

В Росії судять мелітопольців. Подробиці справи фото
На суді двоє з п'яти мелітопольців частково визнали свою вину

У Ростові-на-Дону триває суд над п'ятьма мелітопольцями, на яких "повісили" організацію терактів. Двоє наших земляків, що піддаються знущанням та тиску, частково визнали свою провину. 

Ще минулого року окупанти викрали мелітопольців Андрія Голубєва, Ігоря Горлова, Олександра Жукова, Володимира Зуєва, Юрія Петрова. Всі вони згодом стали фігурантами однієї кримінальної справи, нібито вони хотіли підірвати автівку в момент проїзду повз неї вантажівок з гуманітаркою. Також метою цієї "організованої групи" були і знешкодження російських військових. Звинуватили згодом наших земляків у "акті міжнародного тероризму". Правда, "довести до кінця вони його не змогли, бо їхню спробу припинили співробітники ФСБ". Для достовірності версії російські силовики знайшли сховані гранатомети, ПЗРК тощо, пов'язавши цю зброю з затриманими.

Загалом мелітопольці, на яких "повісили" тероризм в більшості мають мирні професії. Андрій Голубєв, наприклад, очолював Асоціацію кунг-фу Мелітополя і тренував дітей, лише нетривалий час служив в прикордонному загоні в Кирилівці. Володимир Зуєв займався налагодженням інтернет-зв'язку, Юрій Петров, скоріш за все, був пенсіонером і захоплювався істрочною реконструкцією, Ігор Горлов та Олександр Жуков - військовослужбовці. 

Як і решта полонених ця п'ятірка мелітопольців не мала зв'язку з рідними, піддавалась тортурам та знущання. Врешті решт всі вони постали перед судом, про це повідомляють російські ЗМІ. На черговому засіданні, яке відбулось днями, двоє чоловіків визнали себе винними частково і повідомили: "Вся зброя була призначена для військових цілей". Ще троє провину не визнали і попросили застосувати до них Женевську конвенцію, тобто вважати їх військовополоненими.

Наразі судовий розгляд триває і яким буде покарання для мелітопольців невідомо. Але санкції статті суворі від 12 до 25 років позбавлення волі або пожиттєвий термін.

 




Схожі новини: