Українці, які підлягають мобілізації, не зможуть працювати охоронцями - ДОКУМЕНТ

Переглядів: 549

22 червня 2023 16:07

Українці, які підлягають мобілізації, не зможуть працювати охоронцями - ДОКУМЕНТ фото

З 21 червня в Україні почало діяти нововведення, яке обмежує право займатися охоронною діяльністю. Через нові правила багато українців можуть втратити роботу.

Тепер працювати в охоронній сфері можуть тільки особи, які перебувають у військовому резерві, мають відстрочку від призову або не підлягають призову під час мобілізації зовсім.

Відповідні зміни вніс уряд постановою № 341 від 18 квітня 2023 року, яка вже вступила в силу.

Однією з ключових змін стали вимоги до персоналу охоронців, що стосуються документів, які необхідно надавати при отриманні ліцензії на провадження охоронної діяльності.

Тепер до заяви мають додаватися такі документи:

* Документ, що підтверджує проходження кандидатом служби у військовому резерві та перебування у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), зазначених у військовому квитку, контракті або довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Копія відповідного документа також має бути додана, за винятком осіб, які не підлягають призову за мобілізацією;

* Копія військового квитка, контракту або довідки, що підтверджує право на відстрочку від призову на строкову військову службу. Також може надаватися довідка про непридатність особи за станом здоров'я для виконання військової служби.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Івано-Франківщині військовозобов'язаних лікуватимуть тільки з дозволу воєнкомата.

 

 




Схожі новини: