Неділя та понеділок: Український наступ та рас-путінщина

Переглядів: 458

20 червня 2023 08:04

Неділя та понеділок: Український наступ та рас-путінщина фото

Про війну, про Каховську ГЕС, про світ, про Мелітопольщину та трішечки про себе. Головні новини двох діб, 18 та 19 червня.

Війна ерефії проти України

З'явилися кадри наслідків удару українських сил по складу боєприпасів росіян, який вони розмістили у селищі Рикове біля тимчасово окупованого Генічеська. Фото, зроблені з супутника до та після удару, опублікував у Twitter OSINT-аналітик Бреді Ефрик.

Наступ ЗСУ на півдні. Генерал Тарнавський: Є просування, уражено 47 одиниць техніки.

Південний напрямок. Воїни ССО зайшли з тилу та зачистили окопи окупантів. Наступ ЗСУ на півдні - 47 бригада "Магура" знищила два танки, БМП та УАЗ росіян

Російські бомбардувальники Ту-22М3 над Азовським морем ударили ракетами Х-22 по Україні. Вже збиває ракети та "шахеди": У ЗСУ показали новий комплекс Avenger від США.

Наразі в Україні зареєстровано 208 випадків сексуального насильства, вчиненого російськими окупантами проти українців, з них 13 – проти неповнолітніх. У більшості випадків постраждалими є жінки – 140. Проте реальні цифри є набагато вищими. 

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко розповів про наслідки ракетної атаки окупантів по Запоріжжю. Внаслідок атаки міста та його околиць пошкоджені комунікації, майно та техніка сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярного місця відпочинку.

Екологічна катастрофа на Херсонщині, яку вчинили рашисти

З'явились фотографії Каховської гідроелектростанції, які буцімто зробив український дрон 28 травня. На них видно, що за 10 днів до вибуху на греблі перебував автомобіль, начинений вибухівкою. Про це повідомляє видання Associated Press з посиланням на отримані фото та інформацію від власних джерел.

Років вісім, не менше. Скільки часу знадобиться українським аграріям, щоб впоратися з наслідками підриву Каховської ГЕС

Міжнародні відносини

Держсекретар США Блінкен заявив у Пекіні, що Китай поновив обіцянку не постачати Росії зброю для ведення бойових дій проти України, хоч і висловив стурбованість діями приватних китайських фірм. Про це повідомляє AFP.

Перша леді України Олена Зеленська прилетіла в Ізраїль з робочим візитом. До Ізраїлю вона прибула на запрошення першої леді Міхал Герцог, з якою познайомилась на коронації Чарльза ІІІ у травні цього року. Ціль її візиту – робота над проєктами у сфері ментального здоров'я та допомога українцям, які страждають від симптомів посттравматичного стресу.  Вона вже зустрілася з президентським подружжям.

Виробник F-16, американська компанія Lockheed Martin, підтримує їх передачу захисникам України. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на інтерв'ю головного операційного директора компанії Френка Сент-Джона.

Європейська комісія представить свою першу усну оцінку Україні як країні-кандидату в члени Європейського союзу 22 червня, в рамках неформального засідання Європейської ради із загальних питань, що пройде у столиці Швеції, яка головує в ЄС, Стокгольмі.

На Самміті НАТО у Вільнюсі не буде формального запрошення України до Альянсу, це питання обговорювати не будуть. Про це завив генсек НАТО Йєнс Столтенберг під час візиту до Німеччини, пише The Guardian.

У Верховній Раді зареєстровано проєкт ухвали про визнання Білорусі країною-агресором за допомогу Росії у війні проти України.

Україна на боці Ізраїлю: запропонувала оголосити КВІР терористичною організацією. Депутати Верховної Ради звернулися із цього приводу до президента Зеленського.

Україна

Чиновників центрального апарату Держпродспоживслужби та Одеської філії викрито на організації схеми вимагання хабарів від компаній-експортерів зерна, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора. Під час складання висновку лабораторних досліджень зернових культур вони навмисне вказували на наявність у продукції карантинних організмів.

Таємничий хакер зламав криптогаманці російських спецслужб і передав биткоїни Україні

Світ

Intel розійшовся. Американський IT-гігант оголосив про будівництво вже третього заводу за тиждень - цього разу в Німеччині.

За 2500 років до китайських: у Судані виявили залишки найдавніших гідравлічних споруд.

В Атлантичному океані зник підводний човен з туристами, які занурювалися до «Титаніка». На борту - британський мільярдер

Футбол

Іспанія виграла Лігу націй, здолавши Хорватію в серії пенальті.

Збірна України у Словаччині виграла у Мальти 1:0. У другому таймі команда Реброва активізувала атаку, але забити здавалося важким завданням, ще й Ярмоленко не реалізував пенальті. Втім, на 70-й хвилині Ярмоленко заробив другий одинадцятиметровий, який таки реалізував Циганков.

Збірна Англії вдома розгромила команду Північної Македонії у матчі відбірного турніру чемпіонату Європи-2024 з футболу 7:0. У англійців хет-трик оформив Букайо Сака (38-а, 47-а та 51-а хвилини), дублем відзначився Харрі Кейн (29-а та 73-а, з пенальті), також по одному м'ячу забили Маркус Решфорд (45- я) та Калвін Філліпс (64-а). Після чотирьох зіграних матчів у групі C збірна Англії має максимальний показник – 12 очок. Також англійці вже обіграли збірні Італії (2:1), України (2:0) та Мальти (4:0).

Казахстан створив сенсацію у відборі Евро-2024, вигравши у Пінічнй Ірландіі в Белфасті 1:0.

Стали відомі деталі Мессі із керівництвом Саудівської Аравії. Угода має сприяти покращенню образу країни у світі. За даними видання The New York Times, за умовами цього контракту, розрахованого на три роки, аргентинець заробить близько 25 мільйонів доларів. СА оплачуватиме відпустки Мессі та його сім'ї, під час яких він повинен буде публікувати у соцмережах фотографії зі своїх поїздок та позначати їх схваленим міністерством хештегом. Уряд країни щодня оплачуватиме всі витрати та п'ятизіркове проживання для Мессі та до двадцяти членів його сім'ї та друзів.

Колишній нападник та головний тренер збірної України Шевченко зіграв за команду «Алтімейт Мостолес» проти «Райо Барселона». В основний час матчу команди не виявили переможця – 3:3 – і визначали найсильнішого в серії пенальті (буллітів). Український футболіст не реалізував свій вихід, і його команда зрештою поступилася - 1:2.

Мелітопольщина

Міноборони: ЗСУ наступають на Мелітополь та Бердянськ. За тиждень звільнили вісім селищ.

Військовослужбовці 128 окремої гірсько-штурмової бригади та 2 окремого стрілецького батальйону звільнили від російських окупантів село П'ятихатки Запорізької області.

Російські пропагандистські ресурси повідомили, що у тимчасово окупованому Сімферополі підірвався автомобіль із колабораціоністом Володимиром Єпіфановим. Він і два його спільники отримали сильні опіки після підриву автомобіля.

Через великі втрати російські окупанти перетворили на шпиталь загальноосвітню школу населеного пункту Розівка Запорізької області. 




Схожі новини: