У Мелітополі екс-ректор фейкового університету отримав премій на мільйон

Переглядів: 523

15 червня 2023 09:14

У Мелітополі екс-ректор фейкового університету отримав премій на мільйон фото
Замість посади у Чуйкова тепер статус фігуранта кримінальної справи

Андрій Чуйков, нещодавно звільнений з посади ректора так званого Мелітопольського державного університету ім. Макаренка, став фігурантом кримінальної справи. Екс-посадовець виписував собі премії без погодження з місцевою адміністрацією.

Зміна керівництва МДУ, про яку повідомляли "МВ", отримала логічне пояснення. Колишній ректор Андрій Чуйков тепер під слідством. За повідомленням російської інформагенції, він підозрюється у перевищенні посадових повноважень. 

"За версією слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду ректора університету, незаконно отримав виплати стимулюючого характеру без узгодження з представниками військово-цивільної адміністрації на загальну суму 870 тис. рублів", - йдеться у повідомленні.

На росії до "виплат стимулюючого характеру" відносяться премії, а також фінансова винагорода за високу кваліфікацію та значний досвід роботи. Якщо провина Чуйкова буде доведена, на нього чекає тюремний термін. Мінімум екс-ректор МДУ проведе за ґратами 3 роки, максимум - 10 і не зможе обіймати певні посади протягом трьох років.

 

 




Схожі новини: