Про війну, про наслідки екокатастрофи, про світ та про Мелітопольщину

Переглядів: 430

12 червня 2023 09:05

Про війну, про наслідки екокатастрофи, про світ та про Мелітопольщину фото
Це солодке слово ВОЛЯ!

Головні новини минулої доби, 11 червня.

Війна ерефії проти Украіни

11 червня Україна повернула з російського полону 95 людей. Серед них є бійці ЗСУ, Нацгвардії та прикордонники, повідомив глава Офісу президента Єрмак.

Зокрема, вдалося повернути полонених із Маріуполя, ЧАЕС, острова Зміїний, з-під Бахмута, а також захисників Азовсталі.

Бійці 68 бригади заявили про звільнення Благодатного: "Загарбники чинили опір до останнього, але не витримали натиску нестримних росомах". Військові додали, що під час операції вдалося взяти в полон російських військових.

Батальйон "Арей" повідомив про звільнення селища Нескучне Волноваського району.

Окупанти переводять війська з Херсонського напрямку на Запорізький і Бахмутський – Маляр: "Противник здійснює переміщення своїх найбільш боєздатних частин із Херсонського напрямку, насамперед підрозділи морської піхоти, повітрянодесантних військ та 49 армії".

Канада навчатиме українських льотчиків-винищувачів, заявив у суботу під час свого візиту до Києва прем'єр-міністр Канади Джастін Трюмо.

Наслідки екологічноі катастрофи, що заподіяли рашисти на півдні Украни

У Чорне море винесло купи сміття з різними вибухонебезпечними предметами, які вимило з ворожих позицій після підриву росіянами Каховської ГЕС, повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Росіяни обстріляли човен з евакуйованими на Херсонщині, - повідомив Єрмак. За його словами, шестеро людей отримали поранення, дісталися Херсона і були госпіталізовані. Лікарі виборюють життя поранених.

Близько 700 000 людей в Україні залишилися без питної води через підрив росіянами Каховської ГЕС. Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, передає Associated Press.

Станом на 11 червня у Херсонській області середній рівень води впав до позначки 3,93 метра і ця цифра продовжує зменшуватися, - заявив голова Херсонської ОВА Прокудін у Telegram.

Приблизна сума збитків навколишньому середовищу через підрив рашистами Каховської ГЕС вже становить понад 55 млрд гривень (1,5 млрд доларів США), повідомляється на сайті уряду України

Світ

Мільярдер і філантроп Сорос вирішив передати контроль над своїми фондами «Відкрите суспільство» своєму синові Алексу, повідомляє The Wall Street Journal. Фонд Сороса передає гроші на гуманітарні та демократичні цілі, а також контролює більшу частину активів Сороса вартістю 25 мільярдів доларів.

Трамп обиратиметься у президенти, навіть якщо його посадять - Politico. Законодавство США не обмежує для тих, хто відбуває покарання, участь у виборах президента, якщо така заборона не буде прямо сформульована рішенням суду.

Мелітопольщина

Україна збільшила кількість ракетних ударів по російських позиціях за лінією фронту. Вони включають атаки на Михайлівку, Мелітополь і Токмак. Деякі російські військові блогери припустили, що українські сили вже проводять розвідку в районі на південь від Запоріжжя - без прориву, як вони стверджують. Але очевидно, що Україна проводить зондування не лише там, але й по всьому фронту.

Мелітопольський міський голова Федоров звітував щодо роботи своєї команди останнього тижня.




Схожі новини: