Страшна епідемія холери через підрив Каховської ГЕС: коментар МОЗ

Переглядів: 876

9 червня 2023 12:26

Страшна епідемія холери через підрив Каховської ГЕС: коментар МОЗ фото

Соцмережами ширяться новини про страшну епідемію холери внаслідок підриву окупантами рф Каховської ГЕС.

В МОЗ дали пояснення, яка ситуація є насправді.

У п’ятницю, 9 червня, МОЗ України заявило, що у постраждалих від підриву росіянами Каховської ГЕС районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд.

 «Не поширюйте неперевірену інформацію - так ви підіграєте ворогу. Слідкуйте за інформацією виключно з офіційних джерел», - йдеться у повідомленні відомства.

Також в МОЗ підкреслили, що на затоплених через теракт рф територіях можуть виникнути хвороби, пов’язані з обмеженим доступом до чистої води, зокрема і холера. Спричинити випадки холери може змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, відтак - і забруднення колодязів.

 «Однак у постраждалих від підтоплення та прилеглих до них районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд. Також збільшено запас всіх необхідних ліків», - підкреслили у відомстві.

У МОЗ зазначили, що холера поширюється через забруднену воду та їжу. Вона спричиняє сильну діарею, яка може призвести до різкого зневоднення організму. Якщо не розпочати лікування, сильне зневоднення може призвести до шоку, коми та смерті протягом кількох годин.

 «У разі появи ознак гострої кишкової інфекції - не чекайте розвитку захворювання, негайно зверніться до лікаря», - закликали у МОЗ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон готує чергову допомогу Україні: що до неї увійде




Схожі новини: