Про світ, про Україну і про «МВ»

Переглядів: 583

7 червня 2023 10:00

Про світ, про Україну і про «МВ»  фото
Підтоплення пройде, ненависть залишиться

Про ключові події доби, що минула.

Цивілізований світ звинувачує рашистів в екокатастрофі. Український «Енергоатом» повідомив: «Внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС рівень води у водосховищі «стрімко знижується», що є «додатковою загрозою» для тимчасово окупованої Запорізької АЕС».

Далі - від «Укргідроенерго»: «Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає».

Далі - від СНБО в особі Данилова: «Каховську дамбу підірвали військовослужбовці 205 мотострілецької бригади збройних сил РФ, які контролювали цей об'єкт».

Оптимістичні новини. Концерн «Укроборонпром» і чеська державна оборонна компанія VOP CZ уклали контракт про спільний ремонт українських танків Т-64, повідомляє прес-служба Міноборони Чехії. А Президент  Зеленський заявив, що отримав від деяких партнерів «серйозну, потужну пропозицію» щодо передачі Україні винищувачів F-16.

На останок - про наступну четвірку друзів «МВ», які привітали нас вчора.

Олексій Погорєлов очолює Українську Асоціацію медіа-бізнесу. Ось що він писав під час чергового «наїзда» на нас з боку влади ще у 2009-му: «МВ» - один из лидеров региональной прессы Украины, многократный победитель наших профессиональных конкурсов. Похоже, мелитопольские власти зарвались. Берем ситуацию под контроль и не ограничимся выражением возмущения. Пора чиновникам отвечать за пренебрежение к закону».

Лев Співак, мій друг з Баку-Рішон-ле-Ціона в Мелітополі був. І я в нього був - у в Баку, і в Ізраїлі, в рамках проекту «УкрАзІз». Баку для нього - як для мене Мелітополь - у серці назавжди. Звичайно, під час кожної нашої зустрічі буває смачно і весело.

У Юлічки Арсеньєвої та ії чоловіка Романа Романенка у Вологді ми були і багато чому навчилися. Було смачно і весело. Ось цитати від Роми - звернення до путлєра: «Мы узнали, что вы хотите ввести войска в Крым, чтобы защитить права русскоязычного населения. В связи с этим у нас большая просьба - ввести войска в Вологодскую область. Мы тут все сплошь русскоязычные и наши права очень ущемляются». Вони зараз на Балканах, до відвідин Мелітополя готові.

І, нарешті, Наум Рачевський, хлопчик з України, який став віце-мером Кірьят-Бяліка. Спілкуємося постійно: в Ізраїлі, в Мелітополі, в Баку. Завжди смачно і весело. Нюма (так звертаються до нього не тільки друзі, а й виборці) каже, що Кірьят-Бялік до поріднених відносин з Мелітопольщиною готовий. Справа за ЗСУ. Переможемо! 

Вважаю, що ми з Олексієм Погорєловим друзі. А от у Мелітополі (при наймі, в «МВ») він ще не був. У серпні запрошую, буде смачно і весело!

З подачі Льва Співака я тепер член правління ГО «АзІз». Приємно)))

Юлічка, Ромо, чекаємо на вас в Мелітополі. Десь у серпні. Друзів забагато не буває.

З Нюмою в Кірьят-Бяліку 10.05.2023. Напередодні я спитав в нього – ти не проти, що на офіційному заході я буду у вишиванці. У відповідь він надіслав дитяче фото, де він у вишиванці!

 

 




Схожі новини: