Ситуація в Запорізькій області через підрив Каховської ГЕС складна, але контрольована

Переглядів: 522

6 червня 2023 14:09

Ситуація в Запорізькій області через підрив Каховської ГЕС складна, але контрольована  фото

Наразі Запорізька область, принаймні її частина, підконтрольна Україні, не зазнала проблем через підрив Каховської ГЕС. Ситуацію прокоментували в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

За повідомленням голови Запорізької ОВА Юрія Малашко, загроза для ЗАЕС через надзвичайну ситуацію наразі мінімальна - український персонал продовжує виконувати свої обов'язки в окупації. Рівень радіації як на самій ЗАЕС, так і в регіоні в нормі. На станції знаходяться працівники МАГАТЕ, які щогодини фіксують ситуацію.

Для вільної території Запорізької області вище по руслу Дніпра загрози підтоплення чи перебоїв з водопостачанням немає, також повідомив посадовець, наголосивши, що ситуація складна, але контрольована. 

Що стосується окупованих територій, то там ситуацію з водопостачанням коментує фейкова адміністрація. Нібито і питна вода є, і всі меліоративні системи заповенні, але вірити пропаганді, така собі справа. Єдине, що заспокоює, Мелітополь отримує воду з артезіанських свердловин, тож є надія, що принаймні мешканці міста не відчують дефіциту. 




Схожі новини: