ВПО можуть лишитися виплат: за яких обставин це можливо

Переглядів: 759

6 червня 2023 20:17

ВПО можуть лишитися виплат: за яких обставин це можливо фото

Українці, які переїзджають до інших регіонів, отримують статус ВПЛ та фінансову допомогу від держави.

Але таких осіб за певних обставин можуть позбавити грошових виплат.

Як ми знаємо, передумовою для втрати статусу ВПО стає зміна місця проживання. Але бувають часті випадки, коли переселенці повертаються додому, не повідомляючи про це органи соцзахисту.

Тож у випадку, якщо у працівників органів соцзахисту виникло підтвердження про неправомірність отримання особою грошових виплат, проводиться відповідна перевірка. Однак така перевірка не може виникнути несподівано.

"Людей повинні попереджати. Вони не зобов'язані 24/7 знаходитися вдома, щоб не втратити грошову допомогу від держави, яка їм дуже потрібна", - кажуть в Мінреінтеграції.

В даний час громадяни, які мають статус ВПО, отримують виплати в розмірі 2 тис. грн на дорослу людину і 3 тис. грн на дитину або людину з інвалідністю. Таким чином, при підозрі неправомірності отримання цих виплат соціальні працівники пропонують переселенцю з'явитися в органах соціального захисту за місцем проживання. На візит з метою уточнення особистих даних надається термін 10 днів. Якщо ж внутрішньо переміщена особа так і не з'явилася за вказаний термін, то нарахування їй коштів в наступному місяці призупиняється.

 




Схожі новини: