Каховську ГЕС підірвали росіяни - рівень води на Херсонщині стрімко росте (ВІДЕО)

Переглядів: 562

6 червня 2023 08:48

Каховську ГЕС підірвали росіяни - рівень води на Херсонщині стрімко росте (ВІДЕО) фото
Росіяни вдалися до терору - підірвали Каховську ГЕС

В ніч на 6 червня росіяни здійснили черговий теракт - підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції. Внаслідок цього під водою опиняться десятки населених пунктів в Херсонській області. 

Підрив Каховської ГЕС, що розташована за 5 кілометрів від Нової Каховки Херсонської області і є останньою в переліку Дніпровського каскаду гідроелектростанцій, росіяни планували здійснити ще восени минулого року. Але вдалися до такого кроку лише зараз. Як повідомляє УП з посиланням на мешканця Каховки, люди чули лише один вибух, а далі Каховська ГЕС "посипалася як картковий дім", відкривши шлях для великої води. 

У потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро можуть опинитися села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон - острів Корабел. В цьому районі міста наразі вже відключено електроенергію, планується припинити постачання газу. 

Як повідомив в ефірі телемарафону голова Херсонської облради Олександр Самойленко, пік підтоплення після руйнування греблі Каховської ГЕС очікується до 11-ї години за Києвом. Наразі вода пройшла через дамбу вже "половину шляху".

На надзвичайну подію вже відреагував Володимир Зеленський, він назвав її екоцидом. Також скликано РНБО.

 

 




Схожі новини: