У Мелітополі поїздка на таксі може становити небезпеку

Переглядів: 645

5 червня 2023 13:45

У Мелітополі поїздка на таксі може становити небезпеку фото
У салоні таксі мелітопольцям варто тримати рот на замку

У Мелітополі окупанти посилюють тиск на цивільне населення, в тому числі використовуючи працівників таксі для отримання інформації про настрої місцевих мешканців. Тож після поїздки містян можуть запросити "на розмову" силовики. 

За повідомленням Центру національного спротиву, на тимчасово окупованих територіях адміністрація примушує до співпраці таксистів. Зокрема, водіїв змушують ставати агентами та повідомляти про осіб з проукраїнськими поглядами. Тож мелітопольцям варто бути вкрай обережними у своїх висловлюваннях під час користування таким видом транспорту. 

До речі, днями стало відомо, що до ФСБ "запросили" одного мелітопольця, який у таксі обговорював телефоном так звану евакуацію дітей та критикував дії гауляйтера з цього приводу. У розпорядженні силовиків згодом опинився запис з регістратору, що стояв у салоні машини. 

Також днями місцеві ЗМІ повідомили, що до Мелітополя заїхали ФСБшні агенти з Криму. Це переважно молоді люди, завдання яких - заводити розмови з мелітопольцями і дізнаватися про їх ставлення до поточної ситуації у місті. Тож обговорювати будь-що з незнайомими людьми у громадських місцях точно не варто. Так само краще утримуватися взагалі від вираження власної думки, адже навіть натяк на підтримку України може завершитися затриманням та допитами. 




Схожі новини: