Як поліпшити кредитну історію за допомогою мікропозик?

Переглядів: 788

5 лютого 2022 10:24

Як поліпшити кредитну історію за допомогою мікропозик? фото

Ми часто не замислюємося про важливість кредитної історії, а зіпсувати її досить просто. Навіть несвоєчасно погашений споживчий кредит в пару тисяч гривень може обернутися великими проблемами. Наприклад, коли потрібно буде взяти кредит на розвиток бізнесу або взяти іпотеку для покупки житла.

На кредитну історію впливають навіть цілодобові кредити онлайн, тому повністю виправити помилки минулого не вийде. Але її можна поліпшити і перейти зі статусу ненадійного позичальника в розряд бажаних для банків. Що для цього потрібно зробити?

Дієві способи щодо поліпшення кредитної історії

Перш за все потрібно закрити активні заборгованості. Якщо була прострочення в минулому, банк на неї може закрити очі. Але з активним боргом таке не пройде.

Якщо не виходить взяти кредит - перевірте кредитну історію. Часто в ній містяться помилки, наприклад дані про прострочені платежі за кредитами повного тезки або залишаються відкритими позики, які ви вже давно погасили.

Поліпшити кредитний рейтинг допоможуть кращі позики в Україні. Візьміть гроші в борг в декількох організаціях, після чого своєчасно поверніть їх. Будьте уважні. Не варто докладати зайвіх зусиль, досить 3-4 позики. Якщо ви будете багато позичати, в банку можуть сприйняти це як те, що ви не можете платити за рахунками або не вмієте планувати бюджет.

Позику з дуже поганою КІ можна отримати в більшості мікрофінансових компаній старше двох-трьох років. Щоб підвищити шанси на схвалення, вказуйте невелику суму, в межах 2000 гривень, переводьте гроші на іменну банківську карту.

Чому важливо вчасно платити за рахунками?

Прострочений платіж - це не тільки пляма в кредитній історії, але і штрафи. З кредитним рейтингом погіршуються і умови, на яких можна взяти чергову позику. Завищені відсотки, сильно обмежена максимальна сума мікрокредиту, пильне вивчення документів, збільшення термінів схвалення - все це може зіграти злий жарт, наприклад, коли потрібно терміново взяти гроші на лікування або ремонт авто.

Як не допустити подібну ситуацію? Завжди плануйте свій бюджет і заздалегідь оцінюйте можливості. Якщо не впевнені, що зможете вчасно погасити заборгованість, відкладіть мікропозику або зменшіть суму, яку плануєте взяти.

Якщо вже існує заборгованість по банківському кредиту і мікропозика піде на її погашення, то в першу чергу зв'яжіться з банком. Реструктуризація боргу або кредитні канікули в більшості випадків будуть набагато вигідніше. А головне, це не погіршить кредитний рейтинг.

Якщо плануєте взяти позику в МФо - вибирайте тільки перевірені організації з хорошою репутацією і злагодженим документообігом. Інакше може виявитися, що давно закрита мікропозика буде висіти як прострочена і псувати вашу репутацію чесного позичальника. У нас є можливість вибирати МФО на спеціальний сервісах. Це найдієвіший і простий спосіб не потрапити на шахраїв.

Быльше про пролонгацію, реструктуризацію та інші нюанси мікропозик читайте в телеграмі UFG-банку.

*




Схожі новини: