Мелитопольцы бегут марафон, который никто не хочет бежать

Переглядів: 1349

26 листопада 2021 13:09

Мелитопольцы бегут марафон, который никто не хочет бежать фото

Мелитопольские спортсмены и просто неравнодушные горожане присоединились к «Марафону, который никто не хочет бежать». Забег организован, чтобы напомнить мировому сообществу об оккупации Крыма и войне на Донбассе. 

Марафон инициирован "Новой почтой" по аналогии со знаменитым Нью-Йорским марафоном - одним из крупнейших спортивных событий американского города. В нем традиционно участвует около 50 тыс. человек, о чем активно пишут СМИ. Сделать таким же обсуждаемым событием организаторы настроены и забег, который основан в маленьком поселке Нью-Йорк Донецкой области в километре от линии фронта. Подключиться к нему могут все желающие в любой точке мира. Так за десять дней проведения "Марафона, который никто не хочет бежать", на него зарегистрировались более 35 500 участников из 57 стран! Все они получат стартовые пакеты и медали с частицей гильзы с востока Украины. 

Среди бегунов есть и мелитопольцы. Они делятся тем, как и зачем проходили дистанцию в социальных сетях. Можете присоединиться к марафону и вы. 

- Ти знав, що в Україні теж є свій Нью-Йорк? Це невеличке селище у Донецькій області - лише за кілометр від лінії фронту, - подчеркнула руководитель инициативной группы MeloVeloCity Ирина Шевченко. - Неподалік від українського Нью-Йорка вже 7 років відбувається забіг без визначеної точки фінішу — війна. Вона триває відтоді, як Росія окупувала Крим і розв’язала збройний конфлікт на сході України. Це "Марафон, який ніхто не хоче бігти", але українці долають його щодня, хоча бігти без підтримки дуже важко. Для Нової пошти, яка з 2014 року відправила на схід майже 250 000 гуманітарних вантажів, ця тема дуже важлива. Ми сподіваємося, що світ висловить свою підтримку.Ти теж можеш долучитись і підтримати Україну! «Марафон, який ніхто не хоче бігти» немає обмежень у часі! Біжи будь-яку дистанцію, будь-де, будь коли — сьогодні, завтра чи за тиждень!

- #ДеньГідності з марафоном, який ніхто не хоче бігти від #НоваПошта, - написала Анастасия Яковенко. - А ще цінніше пробігти його в колі однодумців. Пам'ятаємо, що на сході України йде війна, на якій гинуть люди. І я можу пробігти, щоб нагадати про це! Бери участь — реєструйся marathonnoonewantstorun.org. Участь у забігу безкоштовна, а твоя підтримка — безцінна. 

- Сегодня приняла участие в международном проекте от Нова пошта "Марафон в Нью-Йорке, который никто не хочет бежать". Цель - поднять тему войны на Востоке Украины, - отчиталась спортсменка Виктория Митина

- Відчуття дуже болючі. Бігли з дочкою і роздумували над тим, як морозно зараз там, на Сході, як важко осмислюється той факт, що в моїй країні восьмий рік іде війна! - отметила Анна Бут - победитель Global Teacher Prize Ukraine в номинации "Лидер гражданского образования". - Що малеча Сходу знає, що таке постріли, що маємо аж півтора мільйони внутрішньо переміщених осіб. Найстрашніше те, що йдуть на небо кращі сини та доньки моєї України! Ми не могли не бігти. Вдячні організатор(к)ам "Марафону, який ніхто не хоче бігти" за можливість так підтримати свою улюблену Україну!

 




Схожі новини: