Имиджевые марки для Мелитополя нарисовали школьники: есть на что посмотреть (ФОТО)

Переглядів: 1977

30 вересня 2020 11:35

Имиджевые марки для Мелитополя нарисовали школьники: есть на что посмотреть  фото
Школьники создали множество интересных эскизов

Мелитопольский центр внешкольного образования ко Дню города объявил конкурс-вернисаж на лучший эскиз почтовой марки «Мой город: история в деталях». Участниками его стали школьники. При этом дети создали столько интересных, символичных эскизов, что впору городу печатать имиджевые марки на их основе.

Согласно условиям конкурса, школьники представляли свои работы в двух номинациях. Ученики 5-6 классов рисовали любимое место отдыха своей семьи в Мелитополе. Перед учениками 7-11 классов стояла задача отразить один из  исторических этапов жизни города: со дня основания до 1917 г.; в период 1917 - 1945 гг.; период 1945 - 1991 гг.; Медовый город в период с 1991 до настоящего времени.

Все работы можно посмотреть на страничке Центра внешкольного образования в Фейсбук. Их размещают под хештегом #MLT_stamps2020. Мы же публикуем те эскизы, которые больше всего приглянулись редакции. Работы сопровождаем комментариями их авторов.

Татьяна Яковенко, ученица 7 класса СШ № 25.

16 квітня 1838 року за проєктом графа Воронцова було прийнято рішення с. Новоолександрівку перейменувати в місто Мелітополь. З архівних документів відомо, що імператор Микола І зробив допис на цьому документі «Виконати». Але здійснення цього проекту затягнулося, і тільки 7 січня 1842 року Микола І підписав указ «Про новий устрій поліцейського управління північної частини Таврійської губернії», за яким с. Новоолександрівку було переведено в розряд міст і призначено центром Мелітопольського повіту з назвою Мелітополь. До 1867 року містом управляв керівник міської поліції - городничий. Пізніше ця посада стала називатися справник. У 1867 році на чолі міста став міський староста. А з 16 червня 1870 року керівником став міський голова (кандидати на цю посаду обиралися міською думою). У 1897 році м. Мелітополь - багатонаціональне, загалом 15,5 тисяч чоловік

Фериде Сейтосманова, ученица 7 класса СШ №23

"16 квітня 1838, за проектом графа Воронцова було прийнято рішення «для Мелітопольського повіту заснувати повітовим містом казенне село Ново-Олександрівку, перейменувавши оне у м Мелітополь». Хоча на документі рукою Миколи I написано «Виконати», здійснення проекту затягнулося, і тільки 7 січня 1842 Микола I підписав указ «Про новий устрій поліцейського управління північній частині Таврійської губернії», за яким Новоолександрівка переводилося в розряд міст, призначалася центром Мелітопольського повіту і перейменовувалася в Мелітополь . Його історія цікава та бурхлива. Багато відомих людей є уроженцями нашого міста. Між тим Мелітополь відомий і своїми архітектурними пам,ятками. Перед вами листівка, яка друкувалась в типографії Ламперта. А купували її в книжковому магазині у Бахраха. Серія листівок "Привет из Мелитополя" мала два види. Перший - жінка - метелик, друга - солдат, учасник Кримської війни 1853-1856років пише лист додому. На кожній з них були фото будинків дворян та купців міста, які внесли певний вклад у розвиток Мелітополя.Їх друкували приблизно до початку 1917року. Тому сьогодні ця серія має назву "Дореволюційні листівки""

Анна Хакина, ученица 8 класс ООШ №24

"Кам'яна могила - світова пам'ятка давньої культури. Тисячоліттями слугувала погорбом для відправлення язичницьких обрядів. Містить декілька тисяч стародавніх наскальних зображень петрогліфів. З 2008 р. - Національний історико-археологічний заповідник. Дослідження відомих вчених призвели до відкриття 65 гротів та печер. Сюди навіть приїздив Далай Лама. Він визнав, що це місце має найпотужнішу позитивну енергію".

Вероника Мазур, ученица 5 класса ООШ №15

"Моє улюблене місце відпочинку - площа Перемоги. Саме там є візитна картка міста- це арка визволителів, за якою починається алея Слави. Удень тут можна зустріти десятки молодих сімей з дітками, а вечорами молодь відпочиває, насолоджуючись неймовірною красою та магічною атмосферою фонтану".

Анастасия Данченко, ученица 8 класса ООШ №24.

"Коли людина чує слово "Мелітополь", одразу перед очима з'являється соковита черешня (що офіційно стала у 2020 році брендом міста, та має право на визнання ЕЄ), пахучий та цілющий мед. Також наше місто завжди залишається в пам'яті містом машинобудування. Мелітополь - це край з історією, якою варто пишатися, це край талановитих та щирих людей".

Анна Драчук, ученица 8 класса Лицея №9

Поштова марка "Мелітополь.Міжнародний комерційний банк 1905".

"Цього року будівлі, яка розташована на вул. М. Грушевського, виповнюється 126 років. Воно є важливим історичним та архітектурним пам'ятником нашого міста. Як зазначає Михайлов Б.Д.:"Остання чверть XIX - початок XX ст. для міста Мелітополя і повіту ознаменовані бурхливим зростанням установ охорони здоров'я, освіти і культури.Мелітополь ставав затишним і привабливим містечком на півдні України, куди по дорозі до Криму іноді заїжджали артисти, спортсмени та просто пусті люди. Провінційний Мелітополь став визнаним центром економічного життя Північної Таврії." Архтектура яка прикрашала місто, зберіглася і до нашого часу. Добре,що є джерела які зберігли ії першостворенний вигляд".

Кристина Кийко, ученица 5 класса ООШ № 24

"А хто із дітей не полюбляє їздити на велосипеді, кататися на роликах, читати цікаві книжки, малювати улюблених героїв, їсти морозиво... Ми запрошуємо усіх бажаючих гарно провести час до нашого рідного міста і все це ви зможете відчути на собі. Гайда до розваг!"

Кира Марущенко, ученица 6 класса ООШ № 11

"Цікаві фотозони біля міського парку, дуже подобаються нашій родині. Ми залюбки робимо світлини біля них.

 Анна Панина, ученица 5 класса ООШ №15

"Родзинкою Мелітополя є парк Горького. Зелений, квітучий, затишний, наповнений дитячим сміхом, куточок. В будь-яку пору року він гостинно зустрічає нас. Свята, гучна музика, вогні атракціонів дарують щасливе, яскраве дитинство!"

Дарина Лысенко, ученица 8 класса гимназии  №1

"Басейн - це мрія Мелітополя... Про нього протягом багатьох років мріяли мешканці міста... І ось... Мрії здійснюються!!!"

Мария Кириенко-Шайтанова, ученица 11 класса ООШ №6

Мелітополь був заснований в 1787 році. Це місто соковитих черешень і солодкого меду. До речі сама назва Мелітополь походить від грецького Μελιτοπόλη — «медове місто». З часу заснування дуже багато змінилося в зовнішньому вигляді міста, але деякі визначні місця залишаються не змінними. Таким прикладом є будівля яку я зобразила та марці. Вона має давню архітектуру, яка зберіглася до цього часу. Сьогодні Мелітополь залишається одним із всебічно розвинутих агропромислових і культурно-історичних регіонів Запорізької області. Також моє місто славиться не тільки хліборобами, а і є краєм черешневих та яблуневих садів. На території працюють промислові підприємства. Я дуже пишаюся, що я мешканка Мелітополя".

Александр Ливык, ученик 10 класса Лицея № 19.

Марка "Медове місто у період з 1991 до сьогодення".

Анастасия Булгакова, ученица 11 класса ООШ № 20.

"Вювати в міських умовах завжди важче, ніж в степу, - ніколи не знаєш, за яким кутом тебе чекає небезпека. А в Мелітополі нашим біцям заважали ще й нерівний характер місцевості (німцям відкривався хороший огляд з височини), і велика кількість садів всередині міста і на околицях. Тому велику роль у звільненні Мелітополя зіграли штурмові групи, зокрема, підрозділи 12-ї штурмової інженерно-саперної бригади. Це були невеликі загони з бійців, добре володіли холодною, вогнепальною зброєю, вміло використовували гранати. Іноді у таких групах були і артілерійські знаряддя невеликого калібру. Такий бій легше було вести вночі, але часто штурмовикам доводилося воювати і днем".

Мария Тюрина, ученица 11 класса ООШ № 7.

"Бої за наше місто були одними з найбільш кровопролитних, 87 осіб за звільнення Мелітополя отриали звання героїв, а ціною мирного неба стали десятки тисяч життів. Мелітополь був ключовим пунктом в німецькій обороні по річці Молочна. З його взяттям радянським військам відкривалася дорога в пониззя Дніпра і Крим. Тому німці перетворили Мелітополь до фортеці, оточили місто чотирма лініями оборони з противотанковими ровами, мінними полями і іншими інженерно-саперними спорудами. Війська фронту підійшли до Мелітополя 9 жовтня. Важкі кровопролитні вуличні бої тривали 10 днів, а 23 жовтня місто було остаточно звільнено радянськими військами. Час невблаганний, і живих учасників тих подій залишилися одиниці... Сьогодні ми низько вклоняємося кожному з них за мужність і відвагу. Ми, діти і внуки солдат-переможців , віддаємо данину пам'яті всім, чиї життя забрала війна. Сьогоднішній день для нас - ще один привід цінувати мир і спокій".

Анастасия Чухраенко, ученица 6 класса ООШ № 24.

"Я з друзями полюбляю відпочивати в міському парку ім. М. Горького. Спочатку ми прогулюємось навколо фонтану, потім повільно йдемо головною алеєю, милуючись новими зеленими насадженнями. А потім ми навипередки біжимо на улюблені атракціони. Особливу увагу надаємо колесу огляду, тому що саме з нього ми можемо побачити красу нашого квітучого міста!"

Иван Сушков, ученик 5 класса ООШ № 6.

"Моє улюблене місце відпочинку в нашому місті - це парк імені М. Горького. За останні роки він перетворився на справжню казку: вимощенні пішохідні доріжки для прогулянок, чудові клумби з квітами, нові атракціони, фотозони, Поляна казок та інше. Але більш за все мені в парку полюбилося озеро з лебедями. За цими птахами можна спостерігати годинами, вони чарують своєю красою і важністю, а озеро стало справжньою візитівкою нашого міста. З днем народження, мій любий Мелітополь!"

Арина Яценко, ученица 5 класса СШ № 23.

"Моя родина любить відпочивати в парку ім. Горького. У ньому багато затишних галявин для відпочинку. Батькам подобається невеличке озеро, в якому плавають чорні лебеді. А мені подобаються атракціони, тому що з дитинства матуся разом з татом приводили мене кататися на атракціони"

Дарья  Кудрявцева и Маргарита Седракян МАРГАРИТА, ученицы 8 класса Лицея № 9.

"Приміщення залізничного вокзалу м. Мелітополя було відкрите в 1874 році. В роки війни було зруйновано... У 1955 році споруда була відновлена, але ща новим проєктом. Вокзал - це місце зустрічей і розтавань, надій, сліз і посмішок. Це візитівка; перше враження від нашого міста".

Алексей Фанин, ученик 9 класса ООШ № 24

"А що спільного між Остапом Бендером і містом? Саме завдяки Ільфу та Петрову він з'явився в центрі Мелітополя. Як відомо, один з героїв роману "Золоте теля" Шура Балаганов, який "із горячих точок світової культури знав тільки Київ, Мелітополь та Жмеринку". Тому ця фраза стала ідеєю для творців пам'ятника Олександра Демченка та харківського скульптора Володимира Гончарова. Театралізоване відкриття скульптурної композиції відбулося 25 вересня під час святкування 227-ї річниці міста. І ми згодні з авторами, що Мелітополь назавжди культурний центр Європи!"

Мария Русина, ученица 8 класса Лицея № 9.

"Освіта має важливе значення в житті кожної людини. Протягом багатьох років Мелітопольський педагогічний університет випускає кваліфікованих педагогів, які працюють у різних куточках України. Архітектура головного корпусу в ансамблі з парково-садовою зоною та скульптурним оздобленням гармонує в загальному фоні міста. Безумовно, марка з зображенням фасаду головного корпусу МДПУ ім. Б. Хмельницького буде рекламною візитівкою нашого міста, як для туристів, так і для абітурієнтів".

Камила Шавковая, ученица 5 класса ООШ № 24.

"Мелітополь для мене був і є найприємнішим куточком планети. Ніде не побачиш такого лагідного сонечка, яке світить над нами. У будь-якому куточку міста можна побачити голубів - птахів, які є символом миру. Для мене це місто радості! Хочеться, щоб було так зараз, завтра і завжди!"

Диана Тимошенко, ученица 9 класса ООШ № 4.

"Чимало будинків місцевих караїмів відтворюють атмосферу тієї епохи..." Саме так можна сказати про ресторан "Крим". Його побудовано в центрі міста. Тут відчувається атмосфера колоритного півострова. Всім приємного і гарного відпочинку саме тут!"

Тимофей Деменко, ученик 5 класса ООШ № 4.

"Мені подобається гуляти біля величезного старого дуба у парку культури і відпочинку ім. Горького. Це дійсно казковий велетень. Мені здається, що на ньому живе багато пташок і білок. Бережіть такі дерева!"

Елизавета Квашневская, ученица 5 класса ООШ №4

"Наш парк ім. Горького завжди притягує до себе відвідувачів своєю красою та новими цікавинками. А які чудові квіти розквітли під нашими ніжками! Так приємно гуляти та слухати спів пташок. Вітаю тебе, моє рідне місто, зі святом!"

Диана Карпова, ученица 5 класса ООШ №4

"Річка Молочна - це пам`ятка нашого краю. Всім подобається відпочивати біля неї. Це дім для багатьох птахів, комах. А які чудові співи жабеняток ми слухаємо тут!"

 



Имя:
Ваш комментарий:

Елена
30 вересня 2020 г. (13:58)

Какие талантливые дети! Каждая марка хороша по-своему,но больше всего нонравилась "Мелітополь-квітуче місто".

Аноним
30 вересня 2020 г. (14:00)

Интересный конкурс! Молодцы участники: креативно, красиво, со смыслом!


Схожі новини: