10 найкращих місць для відпочинку в Україні влітку

Переглядів: 1147

1 липня 2020 10:09

10 найкращих місць для відпочинку в Україні влітку  фото

Якщо відпустка вже на носі, а ви ще не вирішили, куди поїхати — сміливо обирайте Україну! Так, у нас складно знайти сервіс, як у Єгипті чи Туреччині, однак ми маємо чимало туристичних об’єктів, чудових курортів та справжніх природних див, які здатні вразити і закохати в себе.

До того ж такий відпочинок, на відміну від закордонного, не з’їсть всі ваші заощадження (звісно, якщо ви самі цього не забажаєте). Ну а неймовірні враження на все життя від рідних чудес — гарантовані. Тож якщо маєте намір добре відпочити, відвідати цікаві екскурсії і зробити це все у межах України — цей матеріал для вас.

ДЗЕМБРОНЯ (Івано-Франківська область)

У Карпатах ідеально все — чисте повітря, красиві гори та стрімкі потоки гірських річок, але є одне місце, яке вразить вас просто до глибини душі — село Дземброня, що в Івано-Франківській області. Воно розташоване на крутих схилах Чорногірського хребта та вважається одним із найвисокогірніших в Україні.

Дземброня може стати чудовим місцем для відпочинку, оскільки практично відрізана від цивілізації. На території села проживає до 300 людей, тому усамітнитися ніхто не завадить.

Як дістатися

Під час планування подорожі слід враховувати, що розташована Дземброня далеко від центральних доріг та розв’язок і, відповідно, дістатися сюди непросто. Найближчі населені пункти — села Бистрець та Ільці. Якщо їдете власним автомобілем, врахуйте не тільки якість доріг, а і серпантин.

Якщо збираєтесь подорожувати громадським транспортом — купуйте квитки на потяг заздалегідь. Найпростіше дістатися потягом до Івано-Франківська чи Чернівців (плацкарт — 216 грн, купе — від 600 грн), звідти доїхати на місцевих маршрутках до Верховини і пересісти на маршрутку до самої Дземброні.

Що дивитись

1. У селі добре розвинутий зелений туризм. Також Дземброня є місцем початку пішохідних маршрутів на Чорногірський хребет.

2. Якщо захочете зустріти світанок — підніміться на гору Вухатий камінь чи на Смотрич.

3. Особливо вражають каскади водоспадів, що впадають у річку Дземброню. Висота найвищого 10 м, а загальна висота каскаду — близько 100 м. Їхня відстань від села приблизно 5 км.

4. Особливою прикрасою цієї місцевості є полонини — Косарище та Степанський, що оточені високими хвойними лісами. Аромат хвої та зеленої соковитої трави ви ще довго триматимете у пам’яті після такого відпочинку.

Проживання

Зупинитись у Дземброні можете у дерев’яних котеджах, садибах чи невеликих готелях. Ціна невисока — від 100 грн за добу.

 
ОЗЕРО СИНЕВИР (Закарпатська область)

,

Як же розповідати про найкращі місця відпочинку в Україні влітку і не згадати про одне із наймістичніших та унікальних — озеро Синевир. Стільки легенд навколо цієї перлини Карпат, стільки фільмів знято та написано книг про нього. Синевир справедливо можна назвати найкрасивішим та найбільшим гірським озером країни. Місцеві жителі неофіційно називають його “Морським оком” Карпат через незвичайну форму. А ще із назвою озера пов’язана красива, але сумна легенда. Згідно з нею, жила тут красива молода дівчина на ім’я Синь та хлопець на ім’я Вир, які палко покохали одне одного. Озеро отримало назву на їх честь. Вода символізує сині очі дівчини, а острівець — місце, де загинув Вир.

Розташоване озеро Синевир у верхів’ях річки Тереблі, у наймальовничішому регіоні Закарпаття — Міжгір’ї. Його площа становить близько 5 гектарів, а глибина сягає 8-10 м. Живлять Синевир поверхневі та атмосферні води, через що вода у ньому кришталево чиста та слабомінералізована.

Проте покупатися у Синевирі вам не вдасться, по-перше, це заборонено, а, по-друге, температура води навіть у спеку максимально нагрівається лише до 11-13°С. Плавати тут можна на плоту, який місцеві називають бокора. Біля самого озера також заборонено ставити намети і розпалювати вогнища.

Як дістатися

Потрапити до Синевиру можна кількома способами:

1. Доїхати до залізничної станції Воловець, а з неї маршруткою до Міжгір’я, звідти — до села Синевирська Поляна, від якого до самого парку “Синевир” та озера залишиться кілька кілометрів. Подолати цей шлях можна пішки, це забере у вас приблизно півтори години.

2. Також можна доїхати до міста Хуст, з нього — до Міжгір’я, а далі — до Синевирської Поляни.

 

Що дивитись

Звісно, що їдуть всі сюди заради краси “Морського ока” та чистого гірського повітря, але, окрім цього, біля серця Карпат можна знайти ще кілька розваг. Наприклад, замовити кінну прогулянку, фотосесію, покататись на плотах чи велосипедах і випити справжньої мінеральної води, яка, до речі, добре впливає на ШКТ. Також щороку у серпні на березі Синевира проводиться Всеукраїнський фестиваль “На Синевир трембіти кличуть”.

Тим, хто полюбляє прогулянки музеями, і серед такої цнотливої природи знайдеться що подивитись. Недалеко від озера є унікальний і єдиний у Європі “Музей лісу і сплаву”, де можна ознайомитися зі старовинним знаряддям праці лісорубів, побачити побутові та житлові споруди, пройтися греблею.

Проживання

Безпосередньо парк “Синевир”, що розташований навколо озера, знайти нескладно, слід йти центральною вулицею, яка виводить за село і вже ґрунтовою дорогою простягається поміж двох крутих гір. Поблизу озера знайдете турбазу “Синевирське озеро”, де зможете винайняти житло, замовити екскурсії, поїсти і навіть прогулятися на конях. Багато послуг тут платні, але ціни дуже демократичні, наприклад, проживання може коштувати вам від 75 до 500 грн.

 
ДЖАРИЛГАЧ (Херсонська область)

Острів Джарилгач має неофіційну назву — українські Мальдіви, а все через блакитну воду, чистий пісок та надзвичайні краєвиди. Острів є найбільшим за площею (62 кв.км) в акваторії Чорного моря та другим за довжиною (42 кв. км) на території України.

Нерідко туристичні агенції радять додати Джарилгач до must have місць, які повинен відвідати кожен українець. Це чудовий курорт для тих, хто любить відпочивати у тиші та спокої, без метушні, атракціонів та натовпу туристів, але водночас насолоджуватися природою і дихати солоним морським бризом.

Як дістатися

Щоб побачити красу українських Мальдів, спершу потрібно доїхати до Херсона, потім пересісти на автобус до Скадовська (180 грн за один квиток), а звідти вже катером до Джарилгача. Дорога водою забирає приблизно 30 хвилин. Із причалів Джарилгача поромом також можна дістатися на косу Глибоку та на Маяки. Перший паром відходить о 8.00, другий — о 9.00. Вартість такої поїздки складе приблизно ще 180 грн у два боки.

Що дивитись

Море — основна розвага на Джарилгачі, але також вас дуже здивують дельфіни, які скачуть над поверхнею Чорного моря (видовище це варте того, щоб побачити його на власні очі) та безкраї білі піски, як на тих же Мальдівах.

Також тут можна замовити майже унікальну для українських широт екскурсію — сафарі (так-так, не Африкою єдиною). Вас посадять у автомобіль із відкритим дахом і повезуть Джарилгачем. Під час такої мандрівки можна побачити косуль, оленів, диких коней, зайців, диких кабанів та найрізноманітніших птахів.

Окрім тваринного світу, на острові дуже багатий і рослинний. Хоч на перший погляд може здатися, що флора Джагарлича одноманітна, але насправді тут налічують близько 500 різноманітних видів рослин. Особливість їхня у тому, що більшість росте тільки у межах острова, тобто подібного ви більше ніде не зустрінете. Тому під час подорожі не забувайте озиратись та насолоджуватись цією красою. І, звісно, нічого не рвати.

Якщо ж захочеться ще більше мандрів чи розваг, можете сміливо вирушати до найближчих курортів: до того ж Скадовська або ж Лазурного, Приморського чи Залізного Порту.

Проживання

Джарилгач — це безлюдний острів, але на території є будиночки для тих, хто хоче залишитись на кілька днів, та кафе, де готують чимало рибних страв — ціни там більш-менш демократичні. Але варто мати на увазі, що відпочивати сюди приїздять в основному з наметами, тому варто мати з собою все необхідне спорядження та приладдя для такого “дикого” відпочинку. Якщо ж ви віддаєте перевагу цивілізації, можна селитись у самому Скадовську, а звідти вже їздити поромом на острів.

Скадовськ — традиційне курортне містечко, але з дуже добре розвиненою інфраструктурою: там є супермаркети, банкомати, аптеки, автостанція, порт, чимало кафе, аквапарк, дельфінарій, парк розваг, тенісні корти. Житло також на будь-який смак та гаманець.

 
БАКОТА (Хмельницька область)

Це унікальне місце, яке охрестили “українською Атлантидою”. Бакотська затока була створена у 1986 році під час будівництва Дністровської ГЕС. Жителів села Бакота, давньої столиці Пониззя, примусово виселили, давши на переїзд вісім років. Вже у 1981 році почалось поступове підняття рівня Дністра, яке тривало шість років і забрало під воду разом з Бакотою загалом кілька десятків сіл.

Але зараз Бакотський затока — це улюблене місце багатьох, де відпочивають тілом і душею. Тут теплий та м’який мікроклімат, що прирівнюють до кримського, а все через гористу місцевість, що ховає затоку від вітру. Якщо їдете із дітьми, не турбуйтесь, що їм не буде чим зайнятися, адже біля води ви знайдете купу різноманітних розваг для них: атракціони, спортивні майданчики, басейни і навіть аніматорів.

Як дістатися

Сюди краще їхати власним транспортом, але якщо такої можливості не маєте, можете спершу дістатися до Кам’янця-Подільського чи Хмельницького, звідти пересісти на автобус. Але довезуть вони вас тільки до сусідніх сіл — Гораєвка і Стара Ушиця, а звідти доведеться йти пішки приблизно 2 км.

Що дивитись

 

Головна цікавина тут — це купання, за цим сюди і їдуть. У Бакоті ви не знайдете розкішного сервісу, але зможете сповна насолодитись теплою чистою водою та надзвичайними українськими краєвидами.

Але, якщо прагнете ще і пригод, можете відвідати залишки стародавнього гірського монастиря, також тут збереглися кілька печер і є джерела з цілющою водою. Ну і не забудьте взяти вудочки, бо в Бакоті чудово ловиться риба — лящ, судак і окунь. Із “мокрих” розваг, окрім купання, ще можна виокремити запливи на катамаранах, надувних човнах тощо.

Неподалік у селах — Врублівці, Устя, Колодіївка та Велика Слобідка — можна винайняти номер у готелі. Вартість такого проживання обійдеться приблизно від 200 до 500 грн на добу.

 
 

ГОЛУБІ ОЗЕРА (Чернігівська область)

Це ще одне унікальне місце України, про яке ви могли і не здогадуватися. Розташовані Голубі озера поблизу села Олешня, що на Чернігівщині. Приїжджати відпочивати сюди можна і восени, і влітку — сосновий ліс та надзвичайна блакитна вода закохають вас в себе із першого погляду. А щодо блакитної води — це не перебільшення, вона дійсно тут має красивий лазурний відтінок, а все через поклади кварцового піску високої якості, який, до речі, використовують під час виготовлення скла.

Самі озера розташовані на місцях колишніх кар’єрів, де видобували цей же кварцовий пісок. Під час видобутку був зачеплений артезіанський шар, в результаті чого кар’єри затопило. Так і з’явилось це надзвичайне місце із трьох озер. Чиста, мов кришталь, вода, щороку збирає величезну кількість туристів із різних куточків України та Білорусі, тому якщо зберетесь у подорож до цієї місцини — майте на увазі, що тут може не бути де яблуку впасти.

Як дістатись

Найпростіший спосіб дістатися сюди — автомобілем. З Києва їхати близько 200 км до Чернігова і потім ще 10 км до села Олешня. Але якщо вирішили мандрувати транспортом — спершу приїздіть до Чернігова, а там вже сідаєте на електричку, яка ходить тричі на день та їде понад годину. Вийти вам потрібно на станції Грибова Рудня, що розташована майже біля самих озер.

 

Що дивитися

До більшості туристичних місць тут можна дістатися громадським транспортом. Наприклад, неподалік від Олешні багато стародавніх церков та храмів: храм святого Дмитра Солунського (1790 року), Спасько-Преображенська церква (1817 року), підземний храм Антонієва печера. На території Голубих озер також багато різноманітних розваг для дітей: надувні гірки, катання на водяних скутерах, надувних бананах.

Проживання

Поблизу озер можна винайняти будиночок із усіма зручностями. Ціна його влітку складатиме приблизно 1-1,5 тисячі грн за добу. Але є варіанти і дешевші, наприклад, екопоселення, де будиночок на двох зможете винайняти за 700 грн.

Для ще бюджетнішого відпочинку є будинки і за 250-400 грн, але зручностей у такому житлі не буде. Якщо полюбляєте “дикий” туризм — місця для кемпінгу тут теж є.

 
КІНБУРНСЬКА КОСА (Миколаївська та Херсонська області)

Якщо втомились від міської метушні і мрієте про пригоди у світ дивовижної та цнотливої природи, але далеко їхати немає ні часу, ні грошей — відвідайте Кінбурнську косу. Розташована вона в Очаківському районі Миколаївської області між Дніпро-Бузьким лиманом і Ягорлицькою затокою. Частина півострова належить до Миколаївської області, а частина — до Херсонської.

Як дістатись

Щоб побачити косу — їдьте до Херсона, Миколаєва або Очакова. Якщо раптом вирішите мандрувати на власному автомобілі, то краще лишити цю ідею, бо дороги на косі майже немає. Тому або вирушайте на позашляховику, або лишайте автомобіль на материку, а далі — по воді.

Найпростіше дістатись автобусом, який у літній час відходить із Центрального автовокзалу Миколаєва та Одеси до Очакова, а звідти із причалу 333 на “ракеті” (це таке судно на підводних крилах) ви припливете до коси. Увага — бронювати місця треба заздалегідь. Паспорт мати з собою обов’язково, адже це контрольована прикордонна зона.

Що дивитись

 

Насамперед Кінбурнська коса знаменита своєю природою — подібної флори та фауни ви не побачите більше ніде. Тут і поля з орхідей, і соляні басейни, рожевий колір яких вас просто зачарує. На півострові утворився свій мікроклімат, який позитивно вплине на ваше здоров’я. На території півострову пам’яток не так багато: козацький хрест, що присвячений отаману Сидору Білому, залишки зруйнованої турецької фортеці та дві церкви — в селах Покровка та Геройському.

На такий відпочинок доречно буде взяти з собою вудочку для риболовлі та хороші кросівки для трекінгу. Також тут ви можете організувати собі пікнік та ледачий відпочинок на білих пляжах коси. Оскільки місце не дуже популярне і розваг там не так багато — сміливо мандруйте далі, наприклад, відвідайте національний історико-природничий заповідник “Ольвія”, що поблизу Очакова.

Проживання

На косі ви не знайдете розкішних готелів. Єдиний варіант затриматись там на кілька діб — взяти з собою намет чи винайняти будиночок. Оренда намету на косі вам обійдеться у 70-80 грн, житло без зручностей — 90-200 грн, а номер із зручностями 150-650 грн. Також місцеві можуть запропонувати вам і повноцінний будиночок, який коштуватиме 2000 грн.

 
ШАЦЬКІ ОЗЕРА (Волинська область)

Через свою красу та кришталеву воду Шацькі озера отримали назву “Блакитні очі Волині”, і дійсно, вони — це прикраса України. Складається поозер’я із 30 озер, найбільшим із яких є Світязь.

Відпочивальники приїжджають сюди із усіх куточків України насолодитися чистим повітрям, сосновим лісом та кришталевою водою, яка, між іншим, збагачена гліцерином та сріблом. Найулюбленіше із усіх озер, звісно — Світязь.

Як дістатись

Найпростіший спосіб доїхати до Шатських озер — це потяг “Київ-Львів” або “Київ-Ковель”. Вийти слід у Ковелі, а потім із головного автовокзалу доїхати автобусом до Світязя. Плануючи таку відпустку, розраховуйте час, що ви проведете у дорозі, бо приблизний час із Києва до озер — 12 годин і це не враховуючи інших пересувань. Якщо їхатимете власним авто — дорога у вас забере близько 6 годин.

Що дивитись

Основними місцями відпочинку на Шацьких озерах стали три водойми:

-    озеро Світязь — село Шацьк, село Світязь, село Пульмо;
-    озеро Пісочне — село Мельники і Гаївка;
-    озеро Пулемецьке — село Пулемець.

На території самих Шацьких озер є багато розваг і для дорослих, і для дітей: різноманітні екскурсії, катання на велосипедах, катамаранах, дайвінг, надувні гірки, навіть є аніматори. Також можна вирушити на прогулянки до найближчих околиць, наприклад, Луцька, Олики (там є замок) чи Зимного (а тут один з найдавніших в Україні жіночий монастир та дуже давнє городище).

Проживання

На території Шацького національного природного парку функціонують чотири зони відпочинку — “Гряда”, “Світязь”, Урочища “гушова” і “Пісочне”. На берегах озера розташована велика кількість баз відпочинку, приватних котеджів і будинків, а також пансіонатів. Ціни тут різні і на будь-який гаманець. Але якщо приїдете з наметом –—відпочинок вийде майже безкоштовним (сам кемпінг безкоштовний).

 
ОДЕСА

Невже ви дійсно думали, що можна говорити про відпочинок в Україні і оминути Одесу? Без неї нікуди, бо кожен українець хоч раз у життя має відвідати це колоритне українське морське місто.

Тут і затишні дворики зі старими будинками, театри, ресторани, паби, цікаві події і, звісно ж, море з чистими піщаними пляжами. Але перераховувати всі принади цього міста можна до нескінченності. Треба просто їхати та насолоджуватися відпочинком.

Як дістатись

Доїхати до сонячної Одеси зовсім не складно. Але в теплу пору року квитки на транспорт та готельні номери потрібно бронювати заздалегідь. Можна використати кілька наступних варіантів для мандрівки:

 -   власний автомобіль — тут все індивідуально, бо потрібно ретельно порахувати, скільки ви витратите на пальне;
-    автобус — від 400 грн;
-    потяг — купе від 340 грн; плацкарт від 230 грн.
 -   літак — від 1200 грн.

Що дивитись

В Одесі завжди є чим зайнятися, бо це місто просякнуте гумором, сонцем та морем, але от вам топ-10 речей, які ви точно повинні побачити та зробити під час перебування тут:

-    перерахувати всі сходинки на Потьомкінських сходах;
-    зробити селфі біля Дюка;
-    пройтися Дерибасівською вулицею;
-    сходити до опери;
-    сходити на “Привоз” та купити там кілька “брендових” речей;
-    погладити одеських котів;
-    покупатись в морі;
-    покататись на човні;
-    спробувати справжній одеський форшмак;
-    сходити на площу Остапа Бендера.

Проживання

Назвати відпочинок в Одесі бюджетним складно, бо ціни тут, відверто кажучи, кусаються на окремі послуги. Тому, якщо хочете відпочити якісно і з хорошими умовами — доведеться попрацювати для цього. Наприклад, можна винайняти квартиру (від 1400 грн за ніч), номер у готелі (від 800 грн за ніч), хостел (від 400 грн за ніч). Якщо вас цікавить тільки море — сміливо їдьте у сусідні села та знімайте там будиночки чи кімнати. Такий варіант буде дешевшим, ніж номер у міському готелі. Також завжди можна взяти з собою намет та відпочивати на лоні природи на самому березі моря.

Але у будь-якому разі, вирушаючи до цього міста, уважно зважте всі можливі витрати, бо часто може бути потрібно заплатити за окремі послуги: вхід на пляж, стоянку, оренду кемпінгу, харчування тощо.

 
ГЕНІЧЕСЬК (Херсонська область)

Це невелике курортне місто на березі Азовського моря. Відпочивальники перш за все приїжджають сюди щоб оздоровитись, бо саме тут розташовані великі поклади цілющої блакитної глини.

Відпочинок у Генічеську чудово підійде для сімей із дітьми та тих, хто хоче розслабитися і недорого відпочити біля моря, але без зайвої метушні та галасу. Пляжі тут піщані, але з невеликою часткою гальки.

Як дістатись

Найпростіший спосіб дістатись до Генічеська — потягом. Вартість одного місця в купе від 370 до 600 грн. Також завжди є варіант доїхати сюди на власному автомобілі. Якщо матимете на меті відвідати лише Рожеве озеро — від Генічеська маршруткою їдьте до Генгорки (поворот на с. Приозерне), а від повороту доведеться йти 5 км пішки, ну чи ловити попутний транспорт.

Що дивитись

Хоч Генічевськ і місто, але дивитись у ньому є не дуже багато чого. Та не засмучуйтесь, бо звідси ви завжди можете поїхати до “Асканія Нова” та Азово-Сивашського національного природного парку.

А ще — до унікального солоного Рожевого озера. Розташоване воно біля самого початку Арабатської стрілки поблизу села Приозерне. Свій незвичайний рожевий колір отримало завдяки мікроводорості Dunaliella salina, що живе у його дуже солоній воді.

Вирушаючи до цієї місцевості, майте із собою запас прісної води, щоб можна було змити із себе сіль, оскільки вода тут дуже солона. Босоніж теж краще не ходити — соляне дно може пошкодити шкіру. Хороший варіант — рифові тапочки.

Щодо пляжів, то їх у Генічеську два — Дитячий та Дикий. Перший чудово підійде для сімей із дітьми, бо тут зовсім не глибоко, є навіси, магазини, атракціони. Другий — найпопулярніший серед відпочивальників. Тут глибше, пляж вужчий та не має такої інфраструктури, як на Дитячому.

Проживання.

У Генічеську ви зможете винайняти житло на будь-який смак та за більш-менш демократичними цінами, наприклад:

-    кімната у приватному секторі та без зручностей обійдеться вам у 90-150 грн;
-    бюджетне, але із зручностями житло — 150-250 грн;
-    стандартний номер — 250-450 грн;
-    люкс на двох — 1500-2000 грн;
-    оренда квартири в центрі міста — 500 грн за ніч.

 
МОРШИН (Львівська область)

Моршин — це курортне місто, що розташоване в східному передгір’ї Карпат у мальовничій долині на висоті 340 м над рівнем моря і оточене сосновими та листяними лісами. Відпочивальники з усієї України їдуть сюди заради мінерального джерела — Моршина. Саме завдяки йому ця місцевість отримала таку славу ще у ХІХ столітті. Також тут є торф’яні грязьові джерела, збагачені різноманітними корисними мікроелементами, де охочі можуть оздоровитись.

Зрозуміло, що у цьому маленькому містечку дуже багато санаторіїв, де може оздоровитись бальнеологічними процедурами вся ваша родина. Але якщо думаєте, що це звичайний нецікавий курорт — ви дуже помиляєтесь.

Як дістатись

Зручніше за все їхати потягом до Львова чи Стрия, але також можна дістатися і від інших міст, наприклад, відстань до Львова — 82 км, до Івано-Франківська — 100 км, до Дрогобича — 45 км, до Стрия — 14 км.

Оскільки Стрий найближче розташований, від його залізничного вокзалу до Моршина їздить електричка, також можна доїхати звичайною маршруткою. Зі Львова також їздять маршрутки, але їхати доведеться 1,5 години, а зі Стрия лише 30 хвилин. Розташування залізничного вокзалу та автостанція у Моршині дуже зручне — майже в центрі курорту, тому вам не доведеться довго шукати місце відпочинку тут та витрачати багато часу на пошуки житла.

Що дивитись

Навіть у такому маленькому курортному містечку є що подивитись. Головною пам’яткою міста стали красиві бювети, наприклад, центральний імені Івана Франка став улюбленим місцем для фото у відпочивальників Моршина.

Для тих, хто цікавиться історією, також є цікава будівля — стара церква Покрови Пресвятої Богородиці 1700 року. Також варто згадати і паркову площу біля Мармурового палацу з його фонтанами і скульптурами, де дуже полюбляють гуляти туристи та місцеві.

Взагалі курорт має дуже зручне розташування — звідси можна дістатися до багатьох популярних туристичних місць Західної України: скелі Довбуша, Синевира, фортеці Тустань, села Ділового, в якому розташований центр Європи, солоних і термальних озер. Також завжди можна з’їздити погуляти Львовом та відвідати інші цікаві місця.

Якщо вам і цього буде мало, або ви приїхали із маленькими дітьми — зверніть увагу на цікаву 4-годинну екскурсію Карпатським трамваєм, який повезе вас до найкрасивіших місць Карпат, де можна побачити водоспади, полонини, річки.

Проживання

Моршин — курортне місто, тож є велика кількість санаторіїв та різноманітних комплексів для всіх охочих оздоровитись. Звісно, ви можете орендувати і квартиру, і кімнату у місцевих чи номер у готелі. Діапазон цін тут дуже різноманітний, наприклад, номери у готелях та санаторіях можна орендувати від 150 грн за добу, а от вартість квартир стартуватиме приблизно від 300 грн.

Дорога до усіх цих куточків України часто може бути непростою, тому краще завжди майте у рюкзаку спрей від комарів, воду, захисний крем від сонця та одну теплу річ. Приємного відпочинку та не бійтесь мандрувати Україною, бо вона — прекрасна!
 

Источник: intelektnacii.top



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: