В Україні запускають тематичне онлайн-медіа, яке висвітлюватиме судові процеси

Переглядів: 725

7 вересня 2019 13:01

В Україні запускають тематичне онлайн-медіа, яке висвітлюватиме судові процеси фото

У неділю, 7 вересня, в Україні запрацює нове видання “Ґрати”, команда якого створюватиме матеріали виключно щодо судової тематики.

Спершу презентують публічні сторінки ЗМІ в соціальних мережах – у фейсбуку, твітері, телеграмі, а згодом – сайт. 

Про це повідомив головний редактор “Ґрат” журналіст Антон Наумлюк під час дискусії в межах цьогорічного Донбас-медіафоруму, передає Центр прав людини ZMINA.

За словами Наумлюка, видання пояснюватиме суспільству те, що відбувається в судах та навколо них. Зокрема, висвітлюватиме українські судові процеси, діяльність правоохоронних органів, досудові розслідування тощо.  

“Зараз судова журналістика здебільшого дає тільки картинку. Ми ж роз’яснюватимемо те, що і як відбувається, що ховається за тими чи іншими процесами”, – прокоментував головний редактор.  

Читати “Ґрати” можна буде двома мовами – українською та російською: 

Ми хочемо розповідати українцям у Криму та на сході, а також громадянам Росії, які готові слухати, про те, що насправді відбувається в Україні.

Зокрема, каже журналіст, видання планує співпрацювати як з українськими ЗМІ, так і з незалежними російськими – насамперед “Медіазоною” та “Новою газетою”. Крім того, працюватиме команда “Ґрат” також із закритою адвокатською спільнотою. 

Наумлюк наголосив, що фінансує “Ґрати” чеська незалежна правозахисна організація “People in Need”.  

Джерело: vgoru



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: