Facebook оштрафують на 5 мільярдів доларів

Переглядів: 671

13 липня 2019 17:09

Facebook оштрафують на 5 мільярдів доларів фото

Федеральна торгова комісія США підтвердила рекордний штраф у $5 млрд, який має виплатити соцмережа Facebook за порушення приватності користувачів.

Скандал навколо витоку персональних даних користувачів Facebook тягнеться вже кілька років, – пише Новое время.

Коротко нагадаємо: компанія Cambridge Analytica, яка займається політичними консультаціями, незаконно отримала доступ до персональних даних близько 87 млн користувачів Facebook, що могло вплинути на вибори президента США 2016 року.

Після того, як про це стало відомо громадськості в березні минулого року, акції Facebook обвалилися, а компанія втратила десятки мільярдів доларів ринкової капіталізації. Федеральна торгова комісія США (FTC) почала розслідування ситуації і днями винесла своє рішення.

Як пише BBC, політики підтвердили, що компанія Facebook повинна виплатити штраф у $5 млрд за порушення угоди 2011 року, в якій керівництво соцмережі обіцяло не розголошувати персональні дані користувачів.

Раніше повідомлялося, що у Facebook вже очікували штраф в такому розмірі, оскільки керівництво соцмережі оцінило одноразові витрати в розмірі від $3 до $5 млрд, які знадобилися для розслідування FTC.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Facebook анонсував запуск власної криптовалюти Libra. Попри можливі обмеження з боку держави, в компанії сподіваються, що їхні цифрові гроші замінять традиційні фінансові системи по всьому світу.

Источник: konkurent



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: