В Мелитополе дали ответы на важнейшие вопросы по субсидии

Переглядів: 1632

5 грудня 2018 05:55

В Мелитополе дали ответы на важнейшие вопросы по субсидии фото

Вчера, 4 декабря, руководитель Управления социальной защиты населения Ирина Донец ответила на вопросы о субсидии, которые больше всего волнуют мелитопольцев.

 Який пакет документів потрібен для отримання субсидій?

Це заява і декларації. Так, заповнюються дані про всіх членів домогосподарства та членів їх сімей незалежно від реєстрації їхнього місця проживання (фактичного місця проживання), інакше заява і декларація вважаються неподаними.

 Як саме після закінчення строку отримання субсидій виконується перерахунок на наступний термін.

Це відбувається автоматично, частіше за все двічі на рік (з початком опалювального і неопалювального сезону). Звертаються в УСЗН найчастіше у разі відсутності доходів або коли дохід є меншим за мінімальну заробітну плату чи не сплачено ЄСВ; коли є члени сім’ї, які зареєстровані окремо; домогосподарства, у яких є зареєстровані особи, які не проживають; орендарі, ВПО, субсидія на тверде паливо.

Після змін в постанові Кабміну про отримання субсидій постало наступне питання - як будуть отримувати субсидії ті, хто вже отримував їх в неопалювальний сезон, і навпаки - як вони будуть нараховуватися тим, хто подав заяву у жовтні-листопаді (перед початком опалювання).

Для всіх, хто отримував її раніше, виконано автоматичний перерахунок з 1.10.2018 р. для всіх домогосподарств (з урахуванням опалення: для приватного сектору з 16.10.2018 р., для централізованого опалення з 1.11.2018).

 У платіжках за жовтень суму субсидії не було відображено, чому? Чи врахують ії надалі?

Суми субсидій за жовтень та листопад нараховані у листопаді 2018 року, відображені в платіжках за листопад (після отримання відповідей від Пенсійного фонду України, затвердження тарифів на опалення, оновлення програмного комплексу). А для інших призначається субсидія після надходження відповідей на запити від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, відділу реєстрації, обслуговуючих організацій тощо.

 Як  при призначенні субсидії враховують членів домогосподарства, що проживають окремо?

У випадку, якщо є члени родини (чоловік, дружина), які зареєстровані окремо, то доходи чоловіка (дружини) враховуються при розрахунку субсидії, навіть у випадку, коли вони зареєстровані окремо. Тобто фактично доходи подружжя рахуються двічі. Комісія не має повноважень для неврахування доходів члена сім’ї. А якщо зареєстровані особи фактично проживають разом, то субсидія призначається після надходження відповідей на запити від певних інстанцій щодо платоспроможності, розгляду заяви комісією та прийняття рішення.

При цьому позитивне рішення комісії про призначення житлової субсидії може бути прийнято лише у разі, коли такі особи:

- перебувають у місцях позбавлення волі, перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря;

- у періоді, за який враховуються доходи, мали середньомісячну заробітну плату меншу мінімальної заробітної плати не більш як на 10% і ЕСВ сплачено у розмірі, не меншому ніж мінімальний, за всі місяці;

- на момент призначення житлової субсидії сплачують єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед місяцем призначення житлової субсидії.

Окремою є категорія зареєстрованих осіб, які фактично не проживають, але мають доходи та сплачують ЄСВ, і навпаки, які не мають доходів, не сплачують ЄСВ і доходи яких менше мінімальної зарплати більш як на 10%. Для перших субсидія призначається за рішенням комісії без урахування доходів осіб, які фактично не проживають за адресою домогосподарства. Наступна ж категорія в окремих випадках може бути виключена із числа членів домогосподарства за рішенням комісії після обстеження матеріально-побутових умов.

Також за умов знаходження одного з членів домогосподарства за межами України більше ніж 60 днів субсидія не призначається за рішенням комісії, крім випадків, коли документально підтверджено шляхом надання легалізованих в Україні документів про набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення (перелік яких розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики), або перебували у відрядженні, лікуванні, навчанні.

 Напомним, на текущий отопительный сезон субсидия назначена в три раза меньшему числу мелитопольцев, чем в прошлый сезон. Однако, у тех кто не подал заявку еще есть возможность это сделать



Имя:
Ваш комментарий:

Anonim
5 грудня 2018 г. (10:00)
как всегда государство стало наперстниками для украинцев((((
Гость
5 грудня 2018 г. (17:39)
да замерзните вы не дружные люди!))))))))))))

Схожі новини: