Подозрение: в Мелитополе прокуратура и полиция проверят исполком

Переглядів: 2325

29 листопада 2018 09:56

Подозрение: в Мелитополе прокуратура и полиция проверят исполком фото
В Мелитополе члены общественного совета при исполкоме добились досудебного расследования злоупотребления служебным положением исполкомовских чиновников при принятии решения о повышении тарифа на проезд.

Об этом сообщает член общественного совета Игорь Мирошник.

Он разместил в соцсети открытое письмо, в котором рассказывает, что с 2016 года комитет по вопросам развития гражданского общества Общественного совета при исполкоме пытается обратить внимание власти на беспредел в сфере пассажирских перевозок. К сожалению, реакции мелитопольской власти совет так и не дождался. Поэтому, получив "327 грамм листов-отписок", решил обратиться к депутатам ВР Виктору Чумаку и Юрию Левченко (первый внефракционный, но избирался от БПП, второй - ВО Свобода). После этого в Единый реестр досудебных расследований были внесены сведения о злоупотреблении служебным положением лицами мелитопольского горисполкома и принятием в нарушение действующего законодательства решения об установлении тарифа.

Теперь члены комитета просят поделиться с ними информацией о возможной противоправной деятельности перевозчиков пассажиров, действий госслужащих органов власти, правоохранительных органов . Информацию просят писать в сообщениях в соцсетях, или на адрес [email protected], или звонить Председателю комитета Олексе Ревенку по телефону 067-451-5168.

Далее приводим текст письма полностью

"Публічний лист.
Ш А Н О В Н І М Е Л І Т О П О ЛЬ Ц І!
ВІД КОГО ЗАЛЕЖАТЬ ТАРИФИ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ.
ПРОТИ КОГО ПОРУШЕНО КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ.

Чи стикалися ви із бездіяльністю посадовців органів державної влади та правоохоронних органів? І який результат? Ми отримали перший позитивний досвід.

З середини 2016 року до членів комітету з питань розвитку громадянського суспільства, запобігання та протидії корупції, безпеки та взаємодії з правоохоронними органами громадської ради при виконавчому комітеті Мелітопольської міської ради (далі комітет) періодично надходили звернення мешканців міста Мелітополя з інформацією щодо наявних порушень чинного законодавства України в галузі пасажирських перевезень. Наші пропозиції до голови громадської ради щодо організації перевірки отриманої інформації не були підтримані. Тому члени комітету вирішили самостійно здійснити таку перевірку.

Під час проведеної перевірки, нами було виявлено чисельні порушення чинного законодавства України в галузі пасажирських перевезень у місті Мелітополі, а саме: здійснення пасажирських перевезень без оформлення ліцензій, дозволів; здійснення перевезень водіями транспортних засобів, які працюють без належного оформлення трудових відносин, що призводить до несплати податків до бюджету. Таким прикладом можуть бути співробітники ПП «ГСМ Плюс». На наші звернення та інформування міський голова Мінько С. А. та його команда не звертали належної уваги. Результативних заходів щодо наведення порядку в галузі пасажирських перевезень та усунення наявних із боку перевізників пасажирів порушень, з їх боку вжито не було. За два роки листування із державними службовцями різних рівнів, ми отримали 327 грамів листів-відписок. Аналізуючи отримані матеріали, комітет та наші юристи дійшли висновку, що в місті Мелітополі під час перебування Мінька С.А. на посаді міського голови в сфері пасажирських перевезень нічого не змінилось. Як і багато років тому, діють такі ж корупційні схеми спрямовані на протиправне отримання та використання бюджетних коштів окремими керівниками підприємств-перевізників. Зі слів перевізників, мінімальний періодичний хабар складає від 250 000 гривень на рік. Може саме тому органи влади, враховуючи пропозиції перевізників, постійно піднімають тарифи на пасажирські перевезення в місті Мелітополі?
Але ми не зупинились й продовжували звертатися до різних можновладців. «Бомбордували» своїми зверненнями посадовців різних рівнів від керівництва Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Запорізької обласної державної адміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті до Служби безпеки України.
У лютому 2018 року влада перед черговим підвищенням тарифів вирішала пограти в демократію і організувала громадські слухання. На них було отримано підтвердження суттєвих порушень чинного законодавства з боку перевізників пасажирів.

Ігноруючи громадську думку про відсутність економічного обґрунтування для підвищення тарифів, у червні 2018 року відбулося чергове підвищення вартості проїзду у міських маршрутках на 25%. Нами вибрана влада і, яка зобов’язана захищати наші права, проігнорувала громадську думку і паплюжить права мешканців міста, в тому числі встановлені законодавством права 16 пільгових категорій громадян – 23895 осіб мешканців міста Мелітополя (офіційні дані УСЗН Мелітопольської міської ради станом на 01.01.2018р.).
Державні чинуші, співробітники СБУ та національної поліції постійно намагались відхреститись від перевірок наведених у наших зверненнях фактів про наявні порушення чинного законодавства України в галузі пасажирських перевезень у м. Мелітополі.
Лише після повторного звернення до депутатів Верховної Ради України Левченка Юрія Володимировича та Чумака Віктора Васильовича, було отримано результат – 01.11.2018 року Мелітопольською місцевою прокуратурою за нашим зверненням до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за № 42018081280000161 за ч.1 ст. 364 КК України за викладеним у зверненні фактом щодо зловживання службовим становищем посадовими особами виконавчого комітету Мелітопольської міської ради та прийняття в порушення діючого законодавства 14.06.2018 рішення № 127 «Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування м. Мелітополя…».

Результат кримінального розслідування залежить в першу чергу від небайдужості мелітопольців, наших спільних дій. У нас є що додати слідчим у рамках цього кримінального провадження, але ми звертаємось до мешканців міста Мелітополя у випадку наявності будь-якої інформації щодо можливої протиправної діяльності перевізників пасажирів, дій держслужбовців органів влади, правоохоронних органів поділитися з нами. Інформацію пишіть у повідомленнях в соцмережах, або на адресу [email protected], або телефонуйте Голові комітету Ревенку Олексію Олександровичу за телефоном 067-451-5168.
Разом ми виправимо ситуацію в місті та країні! Якщо не ми, то хто?"

















Имя:
Ваш комментарий:

Anonim
29 листопада 2018 г. (14:36)
ох и крыса этот мирошник!Лезет куда надо и не надо.Тварище
Гость
29 листопада 2018 г. (21:15)
всё уладили не переживайте пыли не будет))) ну если только в глаза))
Максим Стоялов
3 грудня 2018 г. (15:07)
Браво!

Схожі новини: