Глава УКГЦ закликає не ставити вдома живі ялинки на Новий рік та Різдво

Переглядів: 983

28 листопада 2018 13:52

Глава УКГЦ закликає не ставити вдома живі ялинки на Новий рік та Різдво фото
Патріарх Святослав (Шевчук) звернувся до єпископів УГКЦ з проханням відмовитися від встановлення в домівках з нагоди Нового року та свята Різдва Христового живих ялинок, які часто зрубують у браконьєрський спосіб.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Уже третій рік поспіль в Україні проводиться безтермінова акція “Посади дерево миру”, яку започаткувало Бюро УГКЦ із питань екології за підтримки Мінприроди, нагадав Патріарх Святослав.

Її мета – привернути увагу громадськості до екологічних проблем, спричинених війною на Сході України, а також єднання в молитві за мир та об’єднання зусиль для збереження і примноження природної спадщини Творця.

За статистикою Мінприроди, під час п’яти хвиль згаданої акції було висаджено сотні тисяч плодових і декоративних дерев.

“Одночасно щороку напередодні Нового року та Різдва Христового в Україні, навіть за найбільш скромною статистикою, зрубують понад мільйон хвойних дерев (з яких більше половини — у браконьєрський спосіб). Значну частину з цих дерев, на жаль, можна побачити у різдвяний час у наших храмах”, – йдеться у повідомленні УГКЦ.

Водночас єпископам пропонують альтернативу зрубаним ялинкам – живі хвойні дерева, висаджені поблизу церков та шкіл.

“Бюро УГКЦ з питань екології просить благословити і підтримати на загальноцерковному, єпархіальному, деканальному та парафіяльному рівнях його ініціативу щодо висадження біля наших храмів хвойних дерев — символу миру з Богом Творцем і всім Його створінням. Мінприроди готове підтримати здійснення цієї ініціативи в рамках подальшого розвитку Всеукраїнської безтермінової екологічної акції “Посади дерево миру”, надаючи саджанці відповідних хвойних дерев, які Бюро УГКЦ з питань екології буде пропонувати душпастирям для висадки біля храмів через Міжєпархіальну екологічну мережу УГКЦ (єпархіальних та екзархальних екореферентів)”, – повідомляється у заклику-посланні.

У документі зазначається, що така акція плекає нову християнську та суспільну культуру екологічної відповідальності щодо збереження і примноження природної спадщини.

Источник: dialogs.org.ua


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: