“Бойові пташки” для спецпризначенців: запорізьким правоохоронцям передали FPV-дрони, які виготовлені на пожертви

Просмотров: 456
24 травня 2024 23:40

Перша партія FPV-дронів, виготовлених в межах реалізації проєкту Запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників органів внутрішніх справ України, невдовзі буде використана поліцейськими-спецпризначенцями при виконанні бойових завдань на передовій.

Про це інформує відділ комунікацій ГУНП в Запорізькій області.

«21 травня голова профспілки атестованих працівників ОВС України Ігор Поплавський передав 15 FPV-дронів очільнику  главку поліції в Запорізькій області Артемові Киську. Відтепер ці «залізні пташки» допомагатимуть поліцейським у складі Сил оборони нищити окупантів.

Реалізація проєкту відбулась за підтримки керівництва та працівників територіальних і структурних підрозділів ГУНП в Запорізькі області, а також пенсіонерів ОВС та добровольців, які на волонтерських засадах виготовляють безпілотники. Робота за цим напрямком триває. Наближаємо перемогу разом", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні обласна профспілкова організація атестованих працівників органів внутрішніх справ України започаткувала програму виготовлення FPV-дронів для забезпечення виконання бойових завдань поліцейськими та військовослужбовцями на Мелітопольському напрямку.

Як розповідав МВ голова обласної профспілки Віктор Нестеренко, проєкт реалізується за підтримки Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та у співпраці з ГО «Волонтерський центр «Запоріжжя».

Для перевірки та використання при виконанні бойових завдань поліцейському підрозділу були передані п’ять «бойових пташок», виготовлених та випробуваних в умовах летовища фахівцями організації.

- Ініціативу обласної організації підтримала Професійна спілка атестованих працівників ОВС України, яка виділила 250 тис. гривень для старту проєкту, - ділився Віктор Вікторович. - До збору коштів долучилась волонтерка Вікторія Абед, яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає військовослужбовцям та поліцейським у забезпеченні виконання бойових завдань. Вікторія оголосила збір коштів на рахунку АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» (банка МОНОБАНКУ).

Для реалізації проєкту в форматі серійного виробництва, як зазначав Віктор Нестеренко, необхідні значні кошти. Тому профспілка звернулася до усіх небайдужих людей з проханням підтримати воїнів «очима з неба» та перерахувати благодійну допомогу для придбання комплектації для виготовлення FPV-дронів.

Заклик профспілки знайшов відгук у серцях небайдужих людей і 15 FPV-дронів, виготовлених в межах реалізації проєкту, допомагатимуть нашим героям нищити окупантів.

«Вдячний всім за розуміння, підтримку та плідну співпрацю у справі захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України», - зазначив голова Запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників ОВС України Віктор Нестеренко.

***

Проєкт продовжується. Тому профспілка продовжує звертатися до усіх небайдужих людей з проханням підтримати наших воїнів «очима з неба» та перерахувати благодійну допомогу для придбання комплектації для виготовлення FPV-дронів з метою захисту держави від повномасштабної агресії російської федерації:

на банку МОНОБАНКУ за посиланням.

або на рахунок Запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників ОВС України.

Спілка є неприбутковою організацією, код неприбутковості-0044, рахунок: IBAN № UA273139570000026004300267119 в ТВБВ 10007/0223 філії - Запорізьке обласне управління АТ „Ощадбанк”, МФО 313957, ЄДРПОУ 36163748.




Похожие новости: