Все менше та менше: ще два депутати Запорізької обласної ради склали повноваження

Просмотров: 207
18 травня 2024 10:00

Депутати Запорізької обласної ради Володимир Люцканов та Олена Бодасюк написали заяви про складення ними депутатських повноважень.

Як повідомляється на сайті обласної ради, голова  обласної державної адміністрації, начальник обласної військової адміністрації Іван Федоров підписав розпорядження від 07.05.2024 № 42-ор-к про припинення повноважень депутата Запорізької обласної ради восьмого скликання Володимира Петровича Люцканова та від 13.05.2024 № 54-ор-к про припинення повноважень депутата Запорізької обласної ради восьмого скликання Олени Юріївни Бодасюк у зв’язку з їх особистими заявами про дострокове складення депутатських повноважень.

"Відповідні документи будуть направлені до Запорізької обласної територіальної виборчої комісії", - говориться у повідомленні.

Люцканов і Бодасюк обрані до обласної ради за списком забороненої нині партії “Опозиційна платформа — За життя”. Тобто, замість них облвиборчком не буде реєструвати наступних кандидатів у списку. До речі, у вересні минулого року достроково склав повноваження колишній лідер фракції Сергій Кальцев — у зв’язку з виїздом на постійне проживання в Болгарію.

До речі, Олена Бодасюк з групи "Платформа за життя та мир" заяву написала ще 28 грудня минулого року. Наступного дня аналогічну заяву написала позапартійна депутатка від фракції "Слуга народу" Маргарита Трипольська.

Про це йдеться у проєктах рішень восьмого скликання про дострокове припинення депутатських повноважень Бодасюк Олени та Трипольської Маргарити, розміщених на сайті Запорізької обласної ради. Зазначається, що депутатки виявили бажання достроково скласти свої повноваження на підставі власних заяв.

У рішеннях виборчкому не вдалося знайти прізвище Трипольська, але даних про Маргариту на сайті облради в розділі “Депутатський корпус” вже немає. Як вже не значаться серед народних обранців Люцканов і Бодасюк.

Нагадаємо, у Запорізьку обласну раду на місцевих виборах восени 2020 року обрали 84 депутата. Двох — Євгена Балицького і Миколу Пастушенка - депутатських повноважень позбавили за рішенням суду — як колаборантів, які співпрацюють з ворогом. Ще кілька депутатів — зокрема Віктор Щербина, Сергій Кальцев, Ярослав Іванов та Віталій Боговін — понаписували заяви у зв’язку з виїздом за кордон на постійне місце проживання. Обрали Болгарію та Словаччину.

Частина депутатів залишилася на окупованій території і є дані, які свідчать про їхню співпрацю з ворогом, але доки в облраді не буде судових рішень, позбавити їх депутатських повноважень не можна.

21 березня 2024 Верховна Рада прийняла постанову про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій ОВА на час дії військового стану і 30 днів після його закінчкення.

Іван Федоров, зокрема, набув права вирішувати кадрові питання. Уже звільнена перша заступниця голови облради Людмила Любім, яка пройшла до облради по списку забороненого нині “Опозиційного блоку”.

Керівник обласної військової адміністрації також оприлюднив намір звільнити заступника голови ЗОР Геннадія Фукса. На даний момент Геннадій Григорович працює — дані про нього розміщені у розділі “Керівництво” на сайті обласної ради.

Апарат цього органу місцевого самоврядування скорочений більше ніж наполовину. Вивільнені кошти, за словами Федорова, будуть направлені на потреби ЗСУ.




Похожие новости: