Колаборанту з окупованого Дніпрорудного, який грабував та залякував людей, повідомили про підозру

Просмотров: 207
5 квітня 2024 17:20

41-річний житель Василівського району пристав на пропозицію окупаційної влади та очолив незаконно створений правоохоронний орган.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік пішов на співпрацю з окупантами та добровільно влаштувався до незаконного правоохоронного органу, створеного у місті Дніпрорудне (тимчасово окупована територія) Василівського району.

Використовуючи незаконно узурповані владні повноваження, він відчув «волю дій» та разом з військовими рф жорстоко поводився з цивільним населенням: здійснював психологічний тиск на громадян, погрожував фізичною розправою та завдавав майнової шкоди цивільним. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

А під час «фільтраційних» заходів на пункті пропуску фігурант за попередньою згодою з представниками збройних формувань рф залякував людей з евакуаційної колони, що виїжджала на підконтрольну українській владі територію. Так, керманичу одного з автомобілів було наказано повернутися до Василівки, де у приміщенні незаконного правоохоронного органу через погрози він був змушений віддати свій транспортний засіб.

Слідчі встановили, що зловмисники розпорядилися зазначеним майном на власний розсуд – розмістили оголошення про продаж автівки на одному з російських інтернет-ресурсів.

Правоохоронці заочно повідомили фігуранту підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.




Похожие новости: