Добиралися і на снігоболотоході: запорізькі рятувальники два дні поспіль гасили пожежі в плавневій зоні Дніпра

Просмотров: 183
3 квітня 2024 21:20

У плавневій зоні Дніпра рятувальники здійснювали моніторинг після великих пожеж.

3 квітня рятувальники здійснили моніторинг плавневої зони річки Дніпро для недопущення повторного виникнення осередків пожежі. Від ГУ ДСНС залучалося 47 рятувальників та 8 одиниць техніки, з них плавзасоби і болотохід «Богун».

Нагадаємо,  1 квітня сталося загоряння очерету у плавневій зоні річки Дніпро, пожежу ліквідовували протягом кількох годин. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природньому середовищу на загальній площі 9,2 га.

Складність ліквідації пожежі полягала у неможливості спеціальної пожежної техніки дістатися до її осередків. За допомогою техніки для подолання водних перешкод, співробітники Служби порятунку на моторному човні та снігоболотоході «БОГУН 2» дісталися до займань.

На місці рятувальники за допомогою мотопомп, ранцевих вогнегасників та підручних засобів ліквідовували осередки займання.

Від ГУ ДСНС залучили 41 рятувальника та 10 одиниць техніки, з них плавзасоби і снігоболотохід «БОГУН 2». Від МПО Кушугум - 7 вогнеборців та 1 одиницю техніки і 2 плавзасоби.

Впродовж доби 1 квітня вогнеборці ліквідували 13 пожеж на відкритих територіях у Запоріжжі та Запорізькому районі. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі 25,41 га.

А вже вранці 2 квітня до Служби порятунку "101" надійшло ще одне повідомлення про пожежу у плавневій зоні річки Дніпро - горіла суха трава та хвойна підстилка на загальній площі 2 га та очерет і чагарники окремими осередками на відкритій місцевості площею 3 га.

Через неможливість задіяти основну пожежну техніку на території, яка не має сполучення із суходолом, особовий склад дістався до місця пожежі на засобах для подолання водних перешкод, зокрема на снігоболотоході «Богун-2».

О 16:10 вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу на площі 5 га. Через посилення вітру до 20 м/с зберігалася загроза розповсюдження осередків пожежі. Причина пожежі встановлюється. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування.

Від ГУ ДСНС залучалися 65 рятувальників, 13 одиниць техніки.

Волонтери World central kitchen забезпечували особовий склад підрозділів ДСНС, які приборкували пожежу, гарячим харчуванням та питною водою.

Рятувальники закликають громадян відповідально поставитися до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, адже людська недбалість часто призводить до масштабних пожеж, які знищують гектари лісових насаджень. Своєю чергою, такі загоряння несуть шкоду природі та людському здоров’ю. Дбайте про безпеку і бережіть наш спільний дім!

Джерело: Головне управління ДСНС в Запорізькій області




Похожие новости: