Відправили за грати: громадянка Німеччини, яка в маршрутці вдарила ножем в лице хлопця, два місяці пробуде в СІЗО

Просмотров: 388
31 жовтня 2023 14:00

Ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду Запоріжжя зловмисниця, яка з ножем напала на хлопця в міжміській маршрутці, пробуде під вартою  до 25 грудня 2023 року включно.

Як повідомляє пресслужба суду, 26 жовтня 2023 року приблизно о 13:40 громадянка Федеративної республіки Німеччина (українка) К. у салоні маршрутного таксі «Дніпро-Запоріжжя» нанесла раніше не знайомому їй неповнолітньому пасажиру маршрутного таксі удар кухонним ножем в область лівого ока, чим спричинила тілесне ушкодження у вигляді різаних ран верхньої повіки лівого ока. Свій злочинний умисел не довела до кінця, оскільки була зупинена пасажирами маршрутного таксі.

У той же день поліція затримала ззловмисницю. Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

“Наступного дня слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно жінки, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (закінчений замах на умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Під час розгляду клопотання слідчого, підозрювана просила застосувати до неї більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі, вказавши на відсутність у неї намірів ховатись від слідства та суду.

Заслухавши доводи прокурора, захисника підозрюваної та пояснення самої підозрюваної, яка на теперішній час не має постійного місця проживання та реєстрації на території України, дослідивши надані матеріали справи, слідчим суддею клопотання слідчого СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 25 грудня 2023 року включно, без визначення розміру застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з дня її проголошення», - говориться у повідомленні.




Похожие новости: