Немає кворуму: два керівника не можуть приступити до роботи через неявку депутатів Запорізької облради на сесію

Просмотров: 335
22 жовтня 2023 14:00

Уже вчетверте не були прийняті рішення щодо поновлення на посадах Володимира Шинкаренка та Валерія Стойчева, які мають на руках відповідні рішення судів.

Епопея почалася ще в липні, коли голова Запорізької обласної ради Олена Жук підписала розпорядження про скликання 4 липня позачергової десятої сесії для голосування кадрового питання по Володимиру Шинкаренку (у Стойчева на той момент ще не було рішення суду про поновлення на посаді).

Але кворум (в залі повинні знаходитися мінімум 43 народні обранця)не зібрався, тому питання перенесли на наступну позачергову сесію. На неї вже довелося вносити і питання по Валерію Стойчеву, який виграв суд у середині липня.

Але депутати у переважній більшості ігнорували і наступні розпорядження Олени Жук: позачергові сесії закінчували роботу, не розпочавшись, також 21 липня, 1 вересня та 19 жовтня. Бажання попрацювати в сесійній залі (а заодно і поновити двох керівників на посадах) висловлювали від 18 до 23 депутатів обласної ради.

Не секрет, що частина народних обранців залишилася на окупованих територіях, частина виїхала за кордон і заради присутності на сесії їхати у Запоріжжя точно не буде.

Кількох депутатів позбавили мандатів на основі рішень суду, який визнав їх колаборантами (Євген Балицький, Микола Пастушенко). А от зрадницю Ніну Гурську позбавили мандата за рішенням Головної Ради ПП "Партія Володимира Буряка "Єднання" від 14 вересня 2022 року. Партійці застосували право "імперативного мандату" - відкликання за народною ініціативою. Її місце займе Богдан Пшигоцький, якого зареєстрував облвиборчком.

А, наприклад, голова фракції забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ Сергій Кальцев  та депутат від "Батьківщини" Віктор Щербина написали заяви про дострокове складення повноважень у зв’язку з виїздом за кордон на постійне місце проживання. 

Варто також зазначити, що обласна виборча комісія не приймає рішень про заміщення депутатів замість вибулих у фракціях політичних партій “Опозиційний блок” та ОПЗЖ.

Місце Віктора Щербини у фракції облради ПП "Батьківщина" зайняв згідно рішення обласного тервиборчкому Сергій Мохнатко.

З'являться новенькі і у фракції ПП "Слуга народу". Вже пройшли реєстрацію Олександр Свистун, Олена Теряєва та Вікторія Гужва. Повноваження всі набудуть після оприлюднення рішення обласної територіальної виборчої комісії про їх реєстрацію на сесії Запорізької обласної ради.

Як повідомив відділ комунікацій Запорізької обласної ради, розгляд кадрових питань по Володимиру Шинкаренку та Валерію Стойчеву перенесено, але вони залишаються на порядку денному.

«Під час позачергової сесії Запорізької обласної ради, яка відбулася 19 жовтня, планувалось обговорити питання щодо поновлення керівників двох комунальних установ. Однак, сесія не набрала необхідної для роботи кількості депутатів через відсутність кворуму.

Засідання, яке було скликане розпорядженням голови Запорізької обласної ради, відвідали 23 депутати. Ця кількість була недостатньою для розгляду запланованих питань: поновлення керівників КНП "Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня ЗОР" та КЗ "Василівський історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова" на вимогу суду.

У зв'язку з відсутністю кворуму, голова обласної ради Олена Жук оголосила, що сесія не може приймати рішень», - говориться у повідомленні на сайті облради.

Володимира Шинкаренка на посаді директора КНП «Запорізька обласна інфекційна лікарня» ЗОР Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя поновив своїм рішенням 22 червня 2023.

Рішення в частині негайного поновлення Валерія Стойчева на посаді виконуючого обов’язки директора КЗ “Василівський історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова” ЗОР Жовтневий районний суд м.Запоріжжя прийняв 18 липня 2023.

 

 




Похожие новости: