У Мелітополі загарбники привласнили бренд найстарішої газети регіону

Просмотров: 471
14 червня 2023 09:20
Окупанти використали знайому назву газети, щоб просувати пропаганду

У Мелітополі окупанти почали випускати фейкову газету "Новий день". Справжнє найстаріше видання регіону припинило свою роботу на початку окупації. 

Тиск на місцеві ЗМІ росіяни почали відразу після взяття міста під контроль. Зокрема, була захоплена редакція газети "Мелітопольськие ведомости", а також приміщення та обладнанні друкарні. Окупанти викрадали журналістів та схиляли до співпраці, а отримавши відмову видали кілька номерів під брендом "МВ". Також у них була спроба скопіювати інші видання регіону, потім вони придумали "Запорізький вісник", на сторінках якого друкували різний пропагандистський непотріб. 

Тепер окупанти з невідомих причин вирішили повернутися до використання місцевих брендів, зокрема, скопіювали газету "Новий день", якій цього року виповнилось 100 років. Про це одна з місцевих колаборанток-блогерів зняла коротеньке відео. 

Але загарбники забули про один нюанс: ще 14 березня 2022 року редакція газети "Новий день" повідомляла про припинення роботи через окупацію. 

"З цього моменту, якщо десь з’явиться видання під назвою "Новий день", це означатиме, що хтось свавільно використовує наш логотип, а редакція не має до змісту матеріалів жодного відношення.З окупантами НЕ СПІВПРАЦЮЄМО", - йшлося в повідомленні.




Похожие новости: