Гаряча їжа допомагає безхатченкам вижити в холод

Для цього на листопад - грудень 2012 року, в рамках виконання обласної програми соціального захисту бездомних громадян, безпритульних дітей, осіб, звільнених із місць позбавлення волі, й осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2010-2012 роки виділено з обласного бюджету 100 тис. грн. Відповідні кошти на гарячі обіди для безхатченків спрямовано також із місцевих бюджетів, зокрема, у містах Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі та Василівці.

Незмінними партнерами у зазначеній благодійній акції, яка стала традиційною та триває кілька років поспіль, стали релігійні організації. Пункти гарячого харчування діють в м. Запоріжжя на території Свято-Покровського кафедрального собору, Української Православної Автокефальної церкви Св. Миколая, у Чернечому домі (монастирі) Святого брата Альберта Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької церкви.

Роздають гарячі обіди у всіх районах міста Запоріжжя, містах Бердянську, Мелітополі та Енергодарі, а також в Вільнянському, Василівському, Приморському, Якимівському та Пологівському районах.

Дні тижня, в які годують бездомних, визначені в кожному населеному пункті з урахуванням місцевих умов і потреб. В деяких, як, наприклад, у Вільнянському, практично щодня - із понеділка по п’ятницю, крім суботи та неділі. В Мелітополі - два рази на тиждень, в понеділок та середу, в місті Енергодар - у вівторок і п’ятницю. В обласному центрі: в Хортицькому районі - майже повний тиждень, із понеділка по п’ятницю, а у Заводському - двічі на тиждень, у вівторок і п’ятницю.

Меню різноманітне, складається з перших і других страв, хліба, випічки, чаю.

Робота пунктів гарячого харчування постійно контролюється працівниками соціальної сфери, обласної організації товариства Червоного Хреста та громадськістю. Люди, для яких гаряча їжа під час холодів часто - останній порятунок, вдячні за турботу й увагу, говорять, що годують їх ситно та смачно. Дійсно, підприємства, що забезпечують пункти обідами, сумлінно, з душею ставляться до своєї справи, усвідомлюючи її значення для співгромадян, які опинились у складних життєвих обставинах.

На сьогодні вже видано понад 2000 гарячих обідів. Ця акція буде тривати до весняних днів, як і у попередні роки.