Дві справи Олега Рябовола

Спочатку було будівництво

Олег Анатолійович Рябовол родом із Новокам’янки, але більшість свого життя провів у Куйбишевому. Тут він трудився, тут створив сім’ю і виростив дітей, уже навіть онука має. Дружина, Лариса Леонідівна, зараз працює у від-ділі архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства рай-держадміністрації. Подружжя виховало трьох доньок: Оксану, Юлію та мо-лодшу Анну. Оксана подарувала батькам онука Микиту, яким дуже пишаєть-ся Олег Анатолійович. Він зростає спортивним хлопчиком, як і дідусь у мо-лодості, займається дзюдо.

А починав трудову кар’єру Олег Рябовол із Куйбишевської міжколгосп-ної будівельної організації учнем столяра. Виготовлення вікон, дверей було тоді заняттям для юного Олега. А в Куйбишевській міжколгоспній пересув-ній механізованій колоні райагробуду Олег Анатолійович трудився і майст-ром, і виконробом, і начальником будівельної дільниці. Робота тоді кипіла не лише у райцентрі. Сміле, Червоноселівка, Новоукраїнка - ось населенні пунк-ти, де споруджувалися корівники у місцевих колгоспах. Брав участь О. Рябо-вол у зведенні консервного цеху у Куйбишевому, майстерні у селі Гусарка, житлових будинків у Зеленому Гаю. У райцентрі доклав руку до будівництва школи, багатоповерхівок, чотирикімнатну квартиру в одній із яких згодом і сам отримав. Найбільша гордість будівничого - приміщення поліклініки у Куйбишевому.

Олег Рябовол обіймав і посаду головного інженера дирекції будівництва Куйбишевського цегельного заводу, який за своєю унікальність був один в усій Україні. Працював Олег Анатолійович і в структурному підрозділі Запо-різького алюмінієвого виробничого комбінату…

Друге покликання

Роки перебудови негативно позначилися на будівництві. Державне фі-нансування на цю галузь економіки припинилося. Роботи не стало, а в родині будівельника підростало троє дітей, яких треба було ставити на ноги.

У 1994 році Олегу Анатолійовичу запропонували працювати у правоохо-ронних органах. Тут він і знайшов своє друге покликання - бути стражем по-рядку та охороняти спокій жителів району. Коли довелося пройти курси по-чаткової підготовки у Запорізькій школі міліції, за плечима Олега Анатолійо-вича була здобута вища освіта в Дніпропетровському інженерно-будівельному інституті. Тому така солідна біографія колишнього будівель-ника відкрила дорогу до служби в «органах». Помічник начальника райвідді-лу з тилового забезпечення, заступник начальника відділу по роботі з особо-вим складом, помічник начальника райвідділу оперативний черговий черго-вої частини штабу, начальник відділу громадської безпеки Куйбишевського РВ УМВС - ось перелік посад Олега Анатолійовича. Понад десять років від-дав герой нашої розповіді службі у нашому райвідділі міліції. Обіймаючи ке-рівні посади, колишній міліціонер зізнається, що почував себе не так комфо-ртно, тому на пенсію пішов із посади чергового.

Сидіти на пенсії - не для нього

Через деякий час Олег Анатолійович зрозумів, що сидіти вдома на пенсії - це не для нього. Тому став працювати начальником служби охорони у ТОВ «Куйбишевський комбікормовий завод».

Олег Рябовол - активний член Куйбишевської районної громадської ор-ганізації пенсіонерів МВС України. За багаторічну сумлінну службу та акти-вну громадську діяльність Олег Анатолійович нагороджений медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, почесними грамотами, неодноразово йому видавалася грошова винагороду, оголошувалися подяки.

Ось так людина змогла реалізувати себе у двох професіях, корисних не лише для себе, а й для жителів нашого району.