Чорнобильці своєю дружбою дорожать

На збори також запросили учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, членів районної громадської організації пенсіонерів МВС України та районного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиля України». Збори присвятили 26-й річниці Чорнобильської катастрофи. На початку зустрічі вшанували хвилиною мовчання пам’ять про чорнобильців району, які вже пішли з життя.

Першому слово надали голові районної ради Юрію Савчуку, який від імені депутатського корпусу побажав всім присутнім міцного здоров’я, довгих років життя та стабільності. Він виконав приємну місію - вручив заступнику голови ради громадської організації, інваліду війни II групи Віктору Івановичу Ниценку орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня. А секретарю ради організації пенсіонерів МВС України Олександру Зубу - медаль «Асоціації ветеранів МВС України» «За заслуги». Також Юрій Васильович передав ювілейну пам’ятну медаль «15 років ДАІ МВС України» інваліду війни III групи Олександру Чигрину, який під час ліквідації наслідків аварії служив у дорожньо-патрульній службі Державної автомобільної інспекції, а Геннадію Єрьоменку та Віктору Романюку - грамоти ГУМВС України в Запорізькій області.

Заступник голови районної державної адміністрації Людмила Паук в своєму виступі подякувала ліквідаторам за їхню мужність, побажала чорнобильцям та членам їх сімей всього найкращого та насамперед - здоров’я.

З привітаннями до ювіляра - Віктора Ниценка, який в цей день відзначав своє 55-річчя, - звернувся перший секретар районного комітету Комуністичної партії України, депутат районної ради Микола Лебідь. Він вручив імениннику Почесну грамоту Запорізького обкому КПУ та матеріальну допомогу. Від організації чорнобильців ювіляр також отримав цінні подарунки та вітальну листівку.

По закінченні загальних зборів члени організації ухвалили ряд рішень зі статутної діяльності, обговорили соціальні ініціативи Президента України В. Януковича. Потім чорнобильці відвідали виставку книг на чорнобильську тематику в читальному залі центральної районної бібліотеки, яку оформили її працівники до чергової річниці трагедії. За традицією люди відвідали центральне кладовище та поклали квіти на могилу свого побратима Віталія Коновки.

Чорнобильці продовжили зустріч за столом, де згадували про пережите та вітали ювіляра. Кошти на це виділили районна рада та райдержадміністрація, Куйбишевська селищна рада, народний депутат України, голова Бюджетного комітету Верховної Ради України, наш земляк - бердянець Валерій Баранов. Дякуємо їм за те, а також працівникам фінансового управління, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Державної казначейської служби України у Куйбишевському районі Запорізької області, районної організації ветеранів України, центральної районної лікарні, приватному підприємцю Любові Монастирній за багаторічну всебічну допомогу та підтримку.