Як морський прикордонник шеф-кухарем став

Потяг до кулінарії Олег мав ще з дитинства. До цього часу він добре пам’ятає свіжозварений борщ та хліб з домашньої печі, який так смачно вміла готувати тільки його бабуся Варя. Вмів порадувати смачненьким і батько Олега, у якого виходили чудові «курчата табака» на виноградних паличках. Тож це від бабусі і тата перейняв Олег хист до поварської справи. А першою стравою, яку приготував, був український борщ. І це у віці 14 років!

Кажуть, що на все воля Божа. Так і нашому герою зірки ще тоді пророкували стати кухарем. Військову службу проходив у морській частині прикордонних військ на острові Шикотан (Курили). Понад усе любив Олег куховарити, тому і у далекому краї підміняв на судні кока.

– Мої враження та спогади від служби залишилися на все життя, – згадує з посмішкою Олег. – Для кожного моряка і тоді, і зараз є гордістю пройти північний морський шлях. Що це таке? Наш екіпаж, на якому знаходилося 50 чоловік, повинен був пройти (звичайно, за криголамом) від Атлантичного океану поблизу Скандинавського півострова, виходячи в Північний Льодовитий океан, через Берингову протоку – в Тихий океан до Курильських островів. Пригадую, що батько пишався цим. У нас вдома висіла карта, на якій він відмічав кожен «морський» крок свого сина. Для мене то була гарна нагода побачити білих ведмедів, північне сяйво. Повертаючися звідти, я привіз мамі капці зі шкіри тюленя.

Хоча у родині Близнюків виховувалося двоє хлопців, проте кожен з них обрав різний спосіб життя. Якщо старший брат Олег за спеціальністю технік-технолог приготування їжі, то молодший – Едуард – оперуповноважений районного відділу міліції, а нині ветеран правоохоронних органів.

Пишається Олег своїми кулінарними здібностями, до цього і 18-річного сина Богдана привчив, який часом балує своїх друзів-студентів (навчається Богдан в медичному університеті) чимось смачненьким, тому відверто і з гордістю зізнається, що він – син кухаря!

На досягнутому Олег Близнюк не зупиняється, а постійно в пошуку чогось новенького та смачненького. Інколи робить зауваження і власній дружині з приводу смакових якостей якого-небудь блюда. А як ви хотіли? Вразити вишуканістю приготованих страв самого Президента Віктора Януковича, коли той вперше приїздив до нашого міста, це вже престижно і заслуговує на похвалу!