Завжди відкритий для людей

Жити – значить працювати
Народження первістка – сина Олександра у родині Коростельових стало приємною подією. Бажання батьків, щоб син виріс успішним, справдилося. Проте далася в знаки і сама наполегливість Сашка не лише до знань, а й до праці. Так, закінчивши Дніпропетровський сільськогосподарський інститут, він повертається до міста, в якому народився, ріс, навчався. В 1992 році він, 23-річний юнак, організовує власне фермерське господарство «Мир» – починав із 40 га землі, які ж сам і обробляв. До сих пір Олександр Юрійович пам'ятає свій перший трактор ЮМЗ-6, на якому засівав землю.

– Звичайно, не обходилося і без дружньої помочі хлопців: Юра Журавель, Юра Романець, Сашко Жовніренко – це ті, хто допомагав мені орати, сіяти, збирати врожай, – посміхаючись, говорить Олександр Юрійович. – А сьогодні імена цих людей відомі як директорів власних товариств.

Сміливим допомагає доля
Зупинятись на 40 га і старенькому тракторцеві Сашко не збирався. Уже через два роки у разом із товаришем Сергієм Луценком вони стають засновниками ТОВ «Роза вітрів». Тут хлопці могли похвалитися не лише збільшенням гектарів землі, а й власним автопарком, в якому налічувалося близько 10 одиниць техніки, колективом, де працювало 60 чоловік. Так тривало до 1999 року.

Квітень завжди радує Олександра не лише святкуванням власного дня народження, а й народженням ТОВ «Преображенське». На питання про те, звідки така назва, Олександр Юрійович відповів:
– Першу землю, яку взяли в оренду, була територія Преображенської сільської ради Оріхівського району. Нині землі, які має товариство, є не лише у Оріхівському районі, а і у Великобілозірському, Веселівському, Гуляйпільському і, навіть, у Криму.

Може похвалитися директор і новою технікою – сіялками американського виробництва та комбайнами німецького. А всього товариство має 200 одиниць техніки, які обробляють 23 тис. га землі!

На запитання: «Як встигаєте?» Олександр Юрійович відповів:
– Раніше важко було їздити: в Оріхівській район – 40 км, в Великобілозірський – 160, в Крим – 400 км. А нині я можу зробити це за одну добу.

Він також розповів, що у Великобілозірському районі у нього є великий свинокомплекс, де вирощують 2000 голів свиней, а у Роздольненському районі – вівчарня, де розводять племінну породу овець. Минулого року на виставці «Агро-2010», яка проходила у Києві, одержали 1 місце «За вівцематку – чемпіона породи цигай приазовського типу».

Сьогодні О. Коростельов – роботодавець, у товаристві якого працює 400 чоловік, а середній розмір заробітної плати на підприємстві складає 1700 грн. Звичайно, є премії, є 13 заробітна плата, яку виплачують наприкінці кожного року.

Принцип допомоги
Олександр Юрійович завжди відкритий для людей, він наполегливо займається їх проблемами, тому благодійність йому притаманна, як душевна риса. На його рахунку – фінансова допомога освітнім закладам на ремонти приміщень, оздоровлення дітей, оформлення шкільної періодики. Олександр Юрійович завжди безвідмовний у прагненні допомогти людям. Хвилює його і благоустрій міста. Він один із тих, хто спонсорував будівництво фонтану у центрі Гуляйполя. Суттєву допомогу відчувають і жителі Преображенської сільради - О. Коростельов виділив 28 тис. грн. для стоматологічного кабінету.

Сьогодні у планах директора – завершення будівництва триповерхового православного храму у місті. Разом із директором ТОВ «Діло СК» С. Курманом вирішили зробити для гуляйпільців такий подарунок.

Храм душі цієї людини щедрий на добрі справи, благородні вчинки. Говорить, що від того і щастя, щоб нести добро у світи. Адже життя – це подорож, у попутники якої треба брати лише найкраще…