Гарно працювали - гарно й відпочивали

Нині я на пенсії, а у далекому 1959 році, закінчивши Запорізький педінститут, поїхала за призначенням на роботу в Скелюватську восьмирічну школу, що у Токмацькому районі.

Переглядаючи свій фотоальбом, я знайшла фотографію 1955 року. Саме тоді ми, студенти другого курсу математичного факультету ЗДПІ, у вересні їздили збирати врожай кукурудзи у село Мала Білозерка, в тодішній колгосп імені Будьонного. Нашу групу поділили на ланки, між якими тривало змагання.

«Розквартирували» нас по хатах колгоспників, годували за рахунок господарства. Працювали ми старанно. А які вечори відпочинку влаштовували! Справжні вечорниці. Хоч на той час ми були малозабезпеченими студентами, але які між нами були стосунки - дружні, товариські. Були з нами улюблені наші гітара та балалайка. Такою чудовою була наша молодість! Гадаю, що мої однокурсники, які побачать це фото, підтвердять мої слова. Дуже хотілося б, щоб вони впізнали себе і відгукнулися.

На фото - наша ланка № 3. Ланковий - Смірінський Юрій, поруч з ним Грищенко Галина, Гайдайчук Ніна. Стоять (зліва направо) Джерела Ніна, Богдан Світлана та я.