Таємні пільги ветеранів

Скільки не кажи «халва», в роті солодко не стане, кажуть на Сході. Це прислів’я якнай-краще підходить до ситуації з пільгами для ветеранів на автотранспорті. Майже щодня до редакції «Надежды» звертаються літні люди, інваліди, багатодітні батьки, інші пільговики, які скаржаться на неможливість скористатися відповідно до закону своїми правами на громадському транспорті як в містах (наприклад, в Мелітополі), так і в сільській місцевості. Останнє звернення містить ще й відповідь районного чиновника.

Написав листа до редакції інвалід 2 групи Степан Зінович Бондар, голова первинного осередку організації ветеранів Новоіванківської сільської ради Новомиколаївського району. «Ми вже два роки звертаємось про пільговий проїзд до районної адміністрації, до її голови пана С. Пеньковського з проханням зробити все, як потрібно за законом. Але й досі нічого не зроблено. Водії маршруту із Запоріжжя через Петропавлівське роблять, як їм заманеться, - то заїдуть, то ні. Проїзд коштує від нас сім гривень, пільгового проїзду, кажуть, немає, квитків не дають. І нікому нічого не доведеш. Тоді я написав в газету «Сільські вісті», але ж отримав відповідь не від редакції, а від... пана Пеньковського. Надсилаю її вам».

Для читачів ми взяли лише те місце з листа-відповіді, яке стосується пільгових перевезень.

«...На скаргу вказаного заявника щодо відсутності автотранспорту за маршрутом Запоріжжя - Каштанівка управ-лінням праці та соціального захисту населення Новомикола-ївської райдержадміністрації було зроблено запит з даного питання до АТП «Транспортник» № 319 від 27.02.2008. Відповідь АТП «Транспортник» свідчить, що зазначений маршрут існує майже рік, перевезення пасажирів, зокрема пільгових категорій, а також особисто Бондаря С. З., здійснюється регулярно».

Складається таке враження, що хтось із двох авторів живе не те що в іншому районі, а навіть в іншій області. Настільки звернення до нас ветерана не співпадає з відповіддю чиновника району. А може, заходи, вжиті місцевим керів-ництвом, просто мають гриф «Особливо таємно»? Сподіваємось, в районі не будуть чекати, доки обласна рада ветеранів звернеться за поясненням ситуації до губернатора Олександра Старуха, а розберуться та врешті-решт знімуть «гриф таємності» з абсолютно нетаємного документа. І самі замість листування з перевізником - порушником правил надання пільг відірвуть себе від затишних кабінетів та проконтролюють, як водії маршруток виконують розпорядження влади. Щоб у ветеранів більше не було приводу скаржитись на відсутність пільг, які влада їм начебто забезпечила.